Väga hea meel on alustada toidublogiga, kus proovime jagada häid retsepte, kasulikke nippe ja uusi põnevaid teadmisi Itaalia toidust  ja sellega seonduvast.

Itaalia toidust ei saa rääkida ilma, et süljenäärmed hakkaks tööle, kuna see toit on tõesti hea ja nii maitsev.  Isegi ainult oliiviõlisse kastetud sai maitseb kuninglikult.

Itaalia toidud on lihtsad ja koosnevad tihti vaid 4st kuni 8st toiduainest. Ja eks lihtsuses peitubki võlu. Paljud retseptid ongi loodud just mammade ja nonnade (emade ja vanaemade) poolt ning need on kodudest levinud ka teistesse maakondadesse ning üle Itaalia. Itaalia köögi lahutamatud osad on juust, oliiviõli ja tomatid. Aga muidugi kuuluvad sinna ka kohv (enamjaolt just espresso) ja vein.

Jagamegi täna ühe imelihtsa salati retsepti, mis tuleb meile Sitsiilia saarelt ja kannab nime Palermo salat.  Siin salatis me ei saa kuidagi üle ega ümber ilma oliivideta. Kasutada võib igasuguse kujuga oliive ja Itaalias kasutatakse tihti salatites just kividega oliive.

Palermo salat

Neljale

oliivisalat

2 porgandit
1 seller
100 g oliive
50 g kappareid

Kaste:
1 sl valge veini äädikat
3 sl head extra virgin oliiviõli
soola ja musta pipart

 

Tükelda kooritud porgandid ja seller. Lisa oliivid ja kapparid.
Sega kokku äädikas ja õli, maitsesta soola ja pipraga. Sega salatisse.

Retsept on pärit raamatust “Sitsiilia köök” (Ajakirjade Kirjastus)