Manitoba jahu 1kg
Manitoba jahu 1kg

Manitoba on Kanadast pärit pehme nisu sort. Manitoba jahu sobib õhuliste küpsetiste valmistamiseks nagu  croissantid, pandorod, panettoned, jõulukeeksid, Sitsiilia brioche-d.
Taignal on pikk kerkimisaeg ja tahab mitmekordset kergitamist. Tulemuseks on  ühtlane kohev küpsetis.

1kg kotis

Lisa korvi
Itaalia saia jahu – ciabatta jahu 1kg
Itaalia saia jahu – ciabatta jahu 1kg

Itaalia saia jahu sobib ideaalselt ciabatta valmistamiseks.

 

1kg kott.

Lisa korvi
Jahu pasta valmistamiseks 1kg
Jahu pasta valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske  (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide, spaghettide jt. pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.

Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 terve muna. Vajadusel lisada pisut vett.

Tee nii:

Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taina tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.

Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).

Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu  ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid  (saad lasagnelehed) või lõika kujundid  pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes)  ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad  lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.

Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik  värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oiiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!

Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.

Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.

P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.

Head katsetamist!

 

Lisa korvi
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud,oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

Lisa korvi
Durumjahu 1kg
Durumjahu 1kg

Molino Grassi Gran  durumjahu sobib ideaalselt pasta valmistamiseks (nii muna kui ka ainult veega).

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske pasta valmistamiseks kas käsitsi või masinaga.

100g jahu kohta läheb 1 muna, tilgake oliivõli ja pisut soola. Veega pasta jaoks läheb 100g jahu ja 100ml keedetud vett.

Täpsemat pasta valmistamise retsepti vaata Myitaly Toidustuudio retseptikogust.

Keetmisel arvesta 100g pasta jaoks 1L vett ja näpu otsaga jämedat soola.

Sobib lipsukeste, orecchiettede, rigattonide jjmt pasta valmistamiseks.

Head katsetamist!

1kg kotis

Lisa korvi
Aqua Filette tugeva mulliga12 x 500ml
Aqua Filette tugeva mulliga12 x 500ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Plastmassist pudel tugeva mulliga vett 500ml

Lisa korvi
Aqua Filette õrna mulliga 12 x 500ml
Aqua Filette õrna mulliga 12 x 500ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Plastmassist pudel õrna mulliga vett 500ml

Lisa korvi
Aqua Filette ilma mullita 12 x 500ml
Aqua Filette ilma mullita 12 x 500ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Plastmassist pudel ilma mullita vett 500ml

Lisa korvi
Limonaad Limonata 6 x 275 ml
Limonaad Limonata 6 x 275 ml

Limonata on kihisev jook, mis on valmistatud vastavalt antiiksele retseptile ja sisaldab 12% Sitsiilia sidrunite mahla. Jook on hapukas ja väga värskendav.

Sobib nii aperitiiviks kui ka kasutamiseks erinevate kokteilide koostises.

6 x 275 ml klaasist pudel

 

Lisa korvi
Limonaad Melograno 6 x 275 ml
Limonaad Melograno 6 x 275 ml

Melograno on ülimalt maitsev granaatõuna karastusjook, mis on valmistatud kvaliteetsest toorainest (sisaldab 15% naturaalset granaatõunamahla).

Granaatõun on tuntud oma vitamiinide, mineraalide ja antioksüdantide sisalduse poolest, samuti aitab tugevdada immuunsüsteemi.

Serveeri koos jääga ja saad tõeliselt värskendava ja nauditava joogi!

6 x 275 ml klaasist pudel

 

Lisa korvi
Limonaad Mandarino 6 x 275 ml
Limonaad Mandarino 6 x 275 ml

Mandarino al Limone limonaad sisaldab endas naturaalset mandariini mahla ja värskeid Sitsiilia sidruneid. Autentne Sitsiilia karastusjook, mida lihtsalt peab proovima!

6 x 275 ml klaasist pudel

 

Lisa korvi
Klassikaline ricottakreem cannolo kestade täitmiseks 1kg
Klassikaline ricottakreem cannolo kestade täitmiseks 1kg

Sügavkülmutatud lambapiima ricottakreem 1kg pritskotis.

Sobib ideaalselt cannolo kestade täitmiseks.

1kg-ga saab täita u.24-30 keskmist cannolo kesta.

 

Lisa korvi
Cannolo Siciliano kestad 1kg
Cannolo Siciliano kestad 1kg

Cannolo torud (cannoli) on Sitsiiliast päris krõbe kondiitritoode. Krõbedat torukest võib täita klassikaliselt magusa ricottakreemiga, jäätise või millegi muu heaga!

 

Keskmise suurusega 1 cannolo kaal on ~17g.

Lisa korvi
Aqua Filette ilma mullita 12 x 750ml
Aqua Filette ilma mullita 12 x 750ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel ilma mullita vett 750ml

Lisa korvi
Aqua Filette õrna mulliga 12 x 750ml
Aqua Filette õrna mulliga 12 x 750ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel õrna mulliga vett 750ml

Lisa korvi
Aqua Filette tugeva mulliga 12 x 750ml
Aqua Filette tugeva mulliga 12 x 750ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel tugeva mulliga vett 750ml

Lisa korvi
Mediterranea kohvioad 1kg
Mediterranea kohvioad 1kg

Nendest ubadest tehtud espresso on kreemine ja selles on tunda karamelli ja röstitud mandlite maitset. Järelmaitses domineerib tumeda šokolaadi maitse. Segu arabika ja robusta ubadest.

See kohvi sobib neile, kes otsivad n.ö. Itaalia baari espressot ja kasutavad selle valmistamiseks klassikalist käpa masinat, mokapotti või täisautomaatset kohvimasinat. Jahvatades jämedamalt saab  valmistada ka hea kange kohvi presskannu või filterkohvimasinaga.

 

med_text

1kg kott

Lisa korvi
Crema Aroma  1kg kohvioad
Crema Aroma 1kg kohvioad

 

MYITALY LEMMIK- parim piimavahuga!

Keskmiselt  röstitud uba annab  rohke kuldse kreemiga kohvi. Maitses on tunda kakaod ja kuivatatud puuvilju. Rikas ja mahlane, meeldiva magus-mõruda järelmaitsega.

Spetsiaalselt disainitud itaallaste hommikuseks kohvielamuseks, st  sobib ideaalselt joomiseks  piimaga (cappuccino, caffe latte). Sisaldades nii araabika kui robusta uba, on sellel ka mõnus virgutav toime.

Mõeldud kasutamiseks eelkõige automaatses või poolautomaatses kohvimasinas (“käpamasin”). Jahvatades jämedamalt sobib ka filterkohvi või presskannukohvi valmistamiseks!

 

1kg kott.

 

Lisa korvi
Kirsstomati kaste ABioMed 12 x 330g
Kirsstomati kaste ABioMed 12 x 330g

Magus kirsstomati kaste.

Sobib kasutamiseks nii pastale kui ka pizzale.

Koostis: Kisstomatid, oliiviõli, basiilik, sool. Ei ole lisatud säilitusaineid.

300g klaasist pudelis

Lisa korvi
SUPERSUURED OLIIVID 2kg
SUPERSUURED OLIIVID 2kg

Naturaalsed supersuured rohelised oliivid. Klaaspurgis on 2kg oliive soolvees.

Olive Bella di Cerignola al naturale.

Lisa korvi