Aqua Filette õrna mulliga 750ml
Aqua Filette õrna mulliga 750ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel õrna mulliga vett 750ml

2.00 € Lisa korvi
Aqua Filette tugeva mulliga 750ml
Aqua Filette tugeva mulliga 750ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel tugeva mulliga vett 750ml

2.00 € Lisa korvi
Seebilehed oliiviõlist
Seebilehed oliiviõlist

Oliiviõlist valmistatud seebilehed!

Mugav kaasas kanda ja kasutada. Pakike on tikutoosist väiksem ja õhem, lõhnab meeldivalt, mahub vabalt ka rahakotti!

Rebi pakist leht ja hõõrudes niiskete käte vahel muutub seep vahuks, mis õrnalt puhastab ja niisutab.

2.50 € Lisa korvi
Juustunuga
Juustunuga

Terav nuga kõvade juustude murestamiseks.

2.50 € Lisa korvi
Durumjahu 1kg
Durumjahu 1kg

Molino Grassi Gran  durumjahu sobib ideaalselt pasta valmistamiseks (nii muna kui ka ainult veega).

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske pasta valmistamiseks kas käsitsi või masinaga.

100g jahu kohta läheb 1 muna, tilgake oliivõli ja pisut soola. Veega pasta jaoks läheb 100g jahu ja 100ml keedetud vett.

Täpsemat pasta valmistamise retsepti vaata Myitaly Toidustuudio retseptikogust.

Keetmisel arvesta 100g pasta jaoks 1L vett ja näpu otsaga jämedat soola.

Sobib lipsukeste, orecchiettede, rigattonide jjmt pasta valmistamiseks.

Head katsetamist!

1kg kotis

2.50 € Lisa korvi
Jahu pasta valmistamiseks 1kg
Jahu pasta valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske  (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide, spaghettide jt. pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.

Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 terve muna. Vajadusel lisada pisut vett.

Tee nii:

Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taina tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.

Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).

Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu  ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid  (saad lasagnelehed) või lõika kujundid  pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes)  ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad  lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.

Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik  värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oiiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!

Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.

Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.

P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.

Head katsetamist!

 

2.50 € Lisa korvi
Itaalia saia jahu – speciale 1kg
Itaalia saia jahu – speciale 1kg

Itaalia saia jahu sobib ideaalselt ciabatta valmistamiseks.

 

1kg kott.

2.50 € Lisa korvi
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud,oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

2.50 € Lisa korvi
Pavlova
Pavlova

Pavlova on pärit Austraaliast, nime saanud kuulsa vene ballettitantsija järgi. Meie poolt muudetud itaaliapärasemaks mascarpone kreemi-tsitruseliste maitselise kreemi ja Avola mandlilaastudega.

Kasutame hooajaliselt kättesaadavaid marju.

Vajab säilitamist külmkapis.

Miinimum tellimus 5tk.

AINULT ettetellimise ja järeletulemisega MyItaly pood-kohvikusse Tartus Aparaaditehases (Kastani 42).

Tellimisel kirjutage Märkuste lahtrisse, millal soovite järgi tulla.

2.50 € Lisa korvi
Jahu saia valmistamiseks – soffiato 1kg
Jahu saia valmistamiseks – soffiato 1kg

Saia jahu sobib saiade valmistamiseks, mis vajavad pikka kergitamist. Sobib hästi juuretisega. Saia koorik jääb krõbe ja sai ise suurte aukudega.

1kg kott.

2.50 € Lisa korvi
Manitoba jahu 1kg
Manitoba jahu 1kg

Manitoba on Kanadast pärit pehme nisu sort. Manitoba jahu sobib õhuliste küpsetiste valmistamiseks nagu  croissantid, pandorod, panettoned, jõulukeeksid, Sitsiilia brioche-d.
Taignal on pikk kerkimisaeg ja tahab mitmekordset kergitamist. Tulemuseks on  ühtlane kohev küpsetis.

1kg kotis

2.50 € Lisa korvi
Täistera pastajahu 1kg
Täistera pastajahu 1kg

Täistera pastajahu, mis sobib pasta valmistamiseks nii muna kui veega.

Pasta retsepti leiad Myitaly Toidustuudio lehelt Retseptikogu alt.

Täistera pastajahu võib segada ka teiste pasta jahudega. Saia tegemiseks ei sobi.

1kg kott.

2.50 € Lisa korvi
Strozzapreti pasta 500g
Strozzapreti pasta 500g

Camp’Oro Strozzapreti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk:500g

3.00 € Lisa korvi
Spaghetti pasta 500g
Spaghetti pasta 500g

Camp’Oro Spaghetti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid sidrunheina  ja ingveriga  Gisella (BIO) 40g
Karamellikommid sidrunheina ja ingveriga Gisella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad sidrunhein ja ingver. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, sidrunheinaõli, ingver

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Trofie pasta 500g
Trofie pasta 500g

Camp’Oro Trofie pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10-13 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Juuretise pulber 2x10g
Juuretise pulber 2x10g

Pasta madre tähendab itaalia keeles juuretist.
See juuretis on pulbri kujul, meeldiva hapuka maitse ja saiale omapärase lõhnaga.
Pulber sisaldab starter mikroobe, nisujahu ja linnaseekstrakti.

Pulbrit saab kasutada kahel eesmärgil. Kui soov on valmistada kiirelt juuretise maitselist saia, leiba või pizzat, siis peaks ühe paki sisu segama ühe paki kuivpärmiga ning valmistama taigna klassikalisel moel. Kerkimisaeg max 2h ja siin annab juuretise pulber rohkem maitset ja küpsetisele krõbeda koore ja kohevama sisu (tänu linnase).

Kui aga on soov valmistada ehedat juuretisesaia, leiba või pizzat, siis peaks kahe paki sisu segama peotäie jahuga ning lisama leiget vett nii palju et tulemuseks on pannkoogi taignast pisut paksem segu. Segama peaks seda segu intensiivselt, jätma lauale seisma ja segama vähemalt 3-4 korda paari tunni jooksul. Siis pane juuretis toidukilega kaetult külmkappi ja lase seista üle öö. Lisa uuesti peotäis jahu ja umbes pool klaasi vett ja pane uuesti külma. Toimi nii vähemalt 5 korda ja juuretis ongi valmis. Tee juuretis pooleks ning osa säilita uuesti peale jahu ja veega segamist külmkapis. Juuretis, millest tahad küpsetama hakata, sega kokku võrdse koguse jahuga, lisa vett ning sõtku tihe taignapäts. Kergita min 5h toatemperatuuril. Vormi meelepärased kuklid  või saiad. Lõika peale sik-sak või triibud. Vormimisel kasuta teralist jahu (durum või ka manna). Lase kerkida ahjus  ca 37C juures (niiskes) min 2h.
Küpseta ahjus 240C juures ja iga 10 min järel langeta temperatuuri. Küpsetusaeg sõltub jahust (sai või leib) ja kui suured küpsetised vormisid.

Head katsetamist!

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid basiiliku ja tähtaniisiga Stella (BIO) 40g
Karamellikommid basiiliku ja tähtaniisiga Stella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad basiilik ja tähtaniis. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, tähtaniisi õli,basiilik

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Maccheroni Calabresi pasta 500g
Maccheroni Calabresi pasta 500g

Camp’Oro Maccheroni Calabresi pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 9-11 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Linguine pasta 500g
Linguine pasta 500g

Camp’Oro Linguine pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi