Back to Pasta ja jahu

Juuretise pulber 2x10g

3.00 €

Pasta madre tähendab itaalia keeles juuretist.
See juuretis on pulbri kujul, meeldiva hapuka maitse ja saiale omapärase lõhnaga.
Pulber sisaldab starter mikroobe, nisujahu ja linnaseekstrakti.

Pulbrit saab kasutada kahel eesmärgil. Kui soov on valmistada kiirelt juuretise maitselist saia, leiba või pizzat, siis peaks ühe paki sisu segama ühe paki kuivpärmiga ning valmistama taigna klassikalisel moel. Kerkimisaeg max 2h ja siin annab juuretise pulber rohkem maitset ja küpsetisele krõbeda koore ja kohevama sisu (tänu linnase).

Kui aga on soov valmistada ehedat juuretisesaia, leiba või pizzat, siis peaks kahe paki sisu segama peotäie jahuga ning lisama leiget vett nii palju et tulemuseks on pannkoogi taignast pisut paksem segu. Segama peaks seda segu intensiivselt, jätma lauale seisma ja segama vähemalt 3-4 korda paari tunni jooksul. Siis pane juuretis toidukilega kaetult külmkappi ja lase seista üle öö. Lisa uuesti peotäis jahu ja umbes pool klaasi vett ja pane uuesti külma. Toimi nii vähemalt 5 korda ja juuretis ongi valmis. Tee juuretis pooleks ning osa säilita uuesti peale jahu ja veega segamist külmkapis. Juuretis, millest tahad küpsetama hakata, sega kokku võrdse koguse jahuga, lisa vett ning sõtku tihe taignapäts. Kergita min 5h toatemperatuuril. Vormi meelepärased kuklid  või saiad. Lõika peale sik-sak või triibud. Vormimisel kasuta teralist jahu (durum või ka manna). Lase kerkida ahjus  ca 37C juures (niiskes) min 2h.
Küpseta ahjus 240C juures ja iga 10 min järel langeta temperatuuri. Küpsetusaeg sõltub jahust (sai või leib) ja kui suured küpsetised vormisid.

Head katsetamist!

Kategooria: