Siia on kogutud kingutused, mille hind on kuni 5 EUR.

Mini mesi millefiori (BIO)  45g
Mini mesi millefiori (BIO) 45g

Õitemesi on väga mõnusa delikaatse maitsega.

Sobib hästi saiale ning soojadesse jookidesse.

Mesi ei kristalliseeru ja jääb vedelaks ka väga pikal säilitamisel.

Klaaspurk 45g.

1.80 € Lisa korvi
Mini mesi catagno (BIO)  45g
Mini mesi catagno (BIO) 45g

Kastaniõite mesi on vähem magus ja teatud happeliste nootidega.

Sobib hästi grilliha, pikalit laagerdunud juustude ja soolaste toitude juurde.

Mesi ei kristalliseeru ja jääb vedelaks ka väga pikal säilitamisel.

Klaaspurk 45g.

1.80 € Lisa korvi
Mini mesi agrumi (BIO)  45g
Mini mesi agrumi (BIO) 45g

Tsitruste õite mesi on magus ja väikese mõruda järelmaitsega.

Sobib hästi kõikidesse kondiitritoodetesse.

Mesi ei kristalliseeru ja jääb vedelaks ka väga pikal säilitamisel.

Klaaspurk 45g.

1.80 € Lisa korvi
Kuum šokolaad 35g
Kuum šokolaad 35g

Tumeda šokolaadijoogi valmistamiseks ideaalne kuju.

Kuuma šokolaadi valmistamine on imelihtne. Aja 125ml piima keema, pane lusikašokolaad piima sisse, sega paar minutit ja oivaline jook ongi valmis.

Sisaldab min 66% kakaod.

Pilt on illustratiivne. Hinnas on 1 lusikas šokolaadiga.

istruzioni-cioccolata-in-tazza1

2.00 € Lisa korvi
Juustunuga
Juustunuga

Terav nuga kõvade juustude murestamiseks.

2.50 € Lisa korvi
Jahu pasta valmistamiseks 1kg
Jahu pasta valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske  (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide, spaghettide jt. pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.

Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 terve muna. Vajadusel lisada pisut vett.

Tee nii:

Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taina tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.

Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).

Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu  ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid  (saad lasagnelehed) või lõika kujundid  pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes)  ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad  lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.

Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik  värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oiiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!

Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.

Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.

P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.

Head katsetamist!

 

2.50 € Lisa korvi
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud,oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

2.50 € Lisa korvi
Seebilehed oliiviõlist
Seebilehed oliiviõlist

Oliiviõlist valmistatud seebilehed!

Mugav kaasas kanda ja kasutada. Pakike on tikutoosist väiksem ja õhem, lõhnab meeldivalt, mahub vabalt ka rahakotti!

Rebi pakist leht ja hõõrudes niiskete käte vahel muutub seep vahuks, mis õrnalt puhastab ja niisutab.

2.50 € Lisa korvi
Karamellikommid piparmündi ja lagritsaga Luisella (BIO) 40g
Karamellikommid piparmündi ja lagritsaga Luisella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad piparmünt ja lagrits. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, piparmündiõli, lagritsa ekstrakt

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid sidrunheina  ja ingveriga  Gisella (BIO) 40g
Karamellikommid sidrunheina ja ingveriga Gisella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad sidrunhein ja ingver. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, sidrunheinaõli, ingver

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid basiiliku ja tähtaniisiga Stella (BIO) 40g
Karamellikommid basiiliku ja tähtaniisiga Stella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad basiilik ja tähtaniis. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, tähtaniisi õli,basiilik

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid mandariini ja kardemoniga Dedella (BIO) 40g
Karamellikommid mandariini ja kardemoniga Dedella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad mandariiniõli ja kardemon. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, mandariini õli, kardemon

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid greibi ja majoraaniga Serenella (BIO) 40g
Karamellikommid greibi ja majoraaniga Serenella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad greibiõli ja majoraan. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, greibi õli, majoraan

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
Salsa pomodoro ciliegino  BIO 330g
Salsa pomodoro ciliegino BIO 330g

Maheda ja  magusa maitsega kirsstomatikaste. Kaste magus maitse on naturaalne, mitte lisatud suhkrust!!!

Sobib imehästi pastale ja pizzale!

Sisaldab: Sitsiilia ciliegino tomateid, basiilikut, extra virgin oliiviõli ja Trapani meresoola.

Klaaspudel 330g

3.00 € Lisa korvi
Karamellikommid sidruni ja rosmariiniga Isabella (BIO) 40g
Karamellikommid sidruni ja rosmariiniga Isabella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad sidruniõli ja rosmariin. Vamistamisel on kasutatud apelsiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, sidruni õli, rosmariin

Karp: 40g

3.00 € Lisa korvi
100ml MyItaly oliiviõli
100ml MyItaly oliiviõli

Toodetud oktoober 2018! Tumedast klaasist silindrikujuline mini pudel 100ml

Pakume kõrgekvaliteedilist EXTRA VIRGIN oliiviõli, mida valmistatakse ja säilitatakse Itaalias, Sitsiilia maakonnas kasvatatud oliividest.  See õli on toodetud ja pakendatud Myitaly tellimusel  Frantoi Cutrera oliiviõli talus… vaieldamatult üks kaasaegsemaid ja maailma tippklassi kuuluvaid extra virgin oliiviõlide tootjaid.

Õli on saadud oliivide mehhaanilisel purustamisel ja töötlemisel väikeses õliveskis, toodetud kaasaegselt horisontaal tsentrifuugimisel. Oliive ega õli ei ole keemiliselt ega termiliselt töödeldud ei kasvatamise, tootmise ega säilitamise ajal ja valmis toode ei sisalda lõhna-, värv- ega säilitusaineid. Kuna õli ei ole filtreeritud võib anuma põhja tekkida pruuni sadet.

Selles õlis on kolm oliivisort: nocellara, biancolilla ja moresca. Intensiivsuse aste maitsel ja lõhnal keskmine.

Tegu on mõnusa maheda maitsega õliga, mis sobib salatitesse, saiale, kastmetesse, ahjuroogadesse, kookidesse kui ka mõõdukaks praadimiseks.

Õli tuleks säilitada jahedas (ca 15C), kuivas ja pimedas (mitte külmkapis).

Kord avatuna on soovitatav tarbida kanistri sisu kuu-paari jooksul.

3.00 € Lisa korvi
Oliiviõliseep klassikaline 100g
Oliiviõliseep klassikaline 100g

Sobib kogu kehale. Puhastab, niisutab ja aitab nahka noorena hoida.

Kasutamine: Hõõruda seepi niiskele nahale või pesusvammi.

Lahustades seebi vees, saab sellest edukalt valmistada vedelseepi ning seejärel lõhnastada endale meeldiva eeterliku õliga!!!

Koostis: naatriumolevaat, taime vaik.

Tootja: s.r.l. Extravergine Saponi Naturali.

100g seep

3.50 € Lisa korvi
Oliiviõliseep laava 100g
Oliiviõliseep laava 100g

Vulkaanilise päritoluga laavakivi tolmu toime on sarnane pimpskivile. Laava osakesed aitavad eemaldada paksenenud ja kõva nahka, samas seep puhastab ning oliiviõlis leiduvad ühendid niisutavad ja pehmendavad nahka.

Kasutamine: määrida seepi niiskele nahale. Loputada korralikult. Kasutada paksenenud ja kõvaks muutunud jalataldade ja käte hoolduseks.

Koostis: naatriumolevaat, laavatuhk, taime vaik.

3.50 € Lisa korvi
Meresool apelsiniga 200g
Meresool apelsiniga 200g

Trapani meresool (95%) koos naturaalse apelsiniga (5%). Sobib kalale, lihale, salatitesse, maiustustele ja küpsetistele.

Selle soola tootmisel niisutatakse kvaliteetne meresool apelsinimahlaga ning seejärel sool kuivatatakse ja lisatakse riivitud apelsinikoor. Tulemuseks kollakad soolakristallid,millel on mõnus apelsini värskus. IDEAALNE VÄRSKE LÕHE SOOLAMISEKS ja PARDILIHA TOITUDELE!

Klaaspurk 200g.

3.50 € Lisa korvi
Meresool sidruniga 200g
Meresool sidruniga 200g

Sobib kalale, lihale, salatitesse jne. IDEAALNE VÄRSKE LÕHE SOOLAMISEKS!

Selle soola tootmisel niisutatakse kvaliteetne meresool sidrunimahlaga ning seejärel sool kuivatatakse ja riivitakse juurde sidruni koort. Tulemuseks kollakad soolakristallid, millel on mõnus sidruni värskus.

Sisaldab:Trapani meresool (95%) koos naturaalse sidruniga (5%).

Klaaspurk 200g.

3.50 € Lisa korvi