Itaalia traditsioonide järgi käsitsi valmistatud pasta koosneb kahest lihtsast komponendist: veest ja jahust. Mõnikord lisatakse eelnimetatud toorainetele ka muna (pasta all´uova) ning seda pastasorti iseloomustab kollakas toon. Seega on lihtne valmistada isetehtud pastat ka kodus. Tuleb vaid leida hea kvaliteediga jahu ja värske vesi. Taignale võib lisada ka paprikapulbrit; tulemuseks on punakas pasta, spinati pulbrit, tulemuseks rohekas pasta jne. Meie koduleheküljelt leitav retseptikogu tutvustab teile tulevikus käsitsi pasta valmistamist ning pasta lõikamiseks vajaminevaid tööriistu. Camp’ Oro pasta valmib Molise mägikülas viie õe poolt majandatavas väikses pastatehases. Pasta valmistamiseks kasutatav durum jahu on hoolega selekteeritud ja mägedes on saadaval hulgaliselt allikavett. Kaks komponenti, millest pasta valmib! Hea ja kvaliteetse pasta valmistamiseks on vaja aega. Käsitööna valminud pastataina sõtkumine on pikk protsess, pasta lõikamine ning kuivama asetamine toimub enamjaolt käsitsi ning pastal lastakse rahulikult ja pikemalt kuivada. Kõik need väiksed detailid teevadki Camp´Oro pasta eriliseks ja nauditavaks!
Lisaks valmistab Camp´Oro ka klassikalist kvaliteetset pastat, mida valmistatakse industriaalselt ja on klassikalisemate vormide ning soodsama hinnaga. Kõik tooted on 500g pakkidena.

Parimad jahud pizza, pasta, ciabatta ja saiade valmistamiseks saabuvad meile Parmast Molino Grassi pere-ettevõttest.
Molino Grassi sai alguse juba 1934-ndal aastal, kui hakati tootma jahu saia valmistamiseks.
60-ndatel alustati durumjahu toomist. 90-ndatel oli Molino Grassi esimeste hulgas, kes mõistis mahetootmise ja mahetoodete tähtsust.

Tänapäeval on Molino Grassi üks juhtivaid mahetootjaid, kes samal ajal teeb palju uurimistööd, katsetab erinevaid teravilju ja püüab luua uusi kvaliteetseid jahutooteid.
Molino Grassi jahvatab iga päev 220 tonni durumjahu ja 220 tonni pehme nisujahu.
Samuti tõestavad Molino Grassi toodete kvaliteeti mitmed sertifikaadid (BRC, IFS jpt.)

Bio Special jahu 1kg
Bio Special jahu 1kg

Spetsiaalne jahu klassikalise Itaalia ciabatta valmistamiseks.

1kg jahu sega 12g kuivpärmi, 0.5 tl soola ja 1 spl suhkruga.

Lisa u.6 dl vett ja sega kokku vedel tainas (selline, mida pätsiks ei saa vormida. Kata kauss rätiku või kilega ja jäta kerkima u. 1-1,5 tunniks. Sõtku uuesti ja lisa klaas jahu juurde, et saaksid vormida pätsi, mis laiali ei valguks. Pritsi pätsike veega niiskeks ja kergita veel 1 tund.
Enne küpsetamist võid peale lisada seemneid.
Küpseta 200-220C juures  20-40 minutit (oleneb pätsi suurusest). Küpsetada tuleb nii kaua, et päts läheks pealt pruuniks, mitte ei jääks helekollaseks. Pruunistumine tekitab ciabattale iseloomuliku kõva kooriku.

Head katsetamist!

1kg kotis

2.50 € Lisa korvi
Jahu pasta valmistamiseks 1kg
Jahu pasta valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske  (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide, spaghettide jt. pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.

Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 terve muna. Vajadusel lisada pisut vett.

Tee nii:

Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taina tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.

Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).

Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu  ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid  (saad lasagnelehed) või lõika kujundid  pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes)  ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad  lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.

Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik  värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oiiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!

Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.

Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.

P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.

Head katsetamist!

 

2.50 € Lisa korvi
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud,oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

2.50 € Lisa korvi
Manitoba jahu 1kg
Manitoba jahu 1kg

Manitoba on Kanadast pärit pehme nisu sort. Manitoba jahu sobib õhuliste küpsetiste valmistamiseks nagu  croissantid, pandorod, panettoned, jõulukeeksid, Sitsiilia brioche-d.
Taignal on pikk kerkimisaeg ja tahab mitmekordset kergitamist. Tulemuseks on  ühtlane kohev küpsetis.

1kg kotis

2.50 € Lisa korvi
Troccoli pasta 500g
Troccoli pasta 500g

Camp’Oro Troccoli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 6-8 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Juuretise pulber 2x10g
Juuretise pulber 2x10g

Pasta madre tähendab itaalia keeles juuretist.
See juuretis on pulbri kujul, meeldiva hapuka maitse ja saiale omapärase lõhnaga.
Pulber sisaldab starter mikroobe, nisujahu ja linnaseekstrakti.

Pulbrit saab kasutada kahel eesmärgil. Kui soov on valmistada kiirelt juuretise maitselist saia, leiba või pizzat, siis peaks ühe paki sisu segama ühe paki kuivpärmiga ning valmistama taigna klassikalisel moel. Kerkimisaeg max 2h ja siin annab juuretise pulber rohkem maitset ja küpsetisele krõbeda koore ja kohevama sisu (tänu linnase).

Kui aga on soov valmistada ehedat juuretisesaia, leiba või pizzat, siis peaks kahe paki sisu segama peotäie jahuga ning lisama leiget vett nii palju et tulemuseks on pannkoogi taignast pisut paksem segu. Segama peaks seda segu intensiivselt, jätma lauale seisma ja segama vähemalt 3-4 korda paari tunni jooksul. Siis pane juuretis toidukilega kaetult külmkappi ja lase seista üle öö. Lisa uuesti peotäis jahu ja umbes pool klaasi vett ja pane uuesti külma. Toimi nii vähemalt 5 korda ja juuretis ongi valmis. Tee juuretis pooleks ning osa säilita uuesti peale jahu ja veega segamist külmkapis. Juuretis, millest tahad küpsetama hakata, sega kokku võrdse koguse jahuga, lisa vett ning sõtku tihe taignapäts. Kergita min 5h toatemperatuuril. Vormi meelepärased kuklid  või saiad. Lõika peale sik-sak või triibud. Vormimisel kasuta teralist jahu (durum või ka manna). Lase kerkida ahjus  ca 37C juures (niiskes) min 2h.
Küpseta ahjus 240C juures ja iga 10 min järel langeta temperatuuri. Küpsetusaeg sõltub jahust (sai või leib) ja kui suured küpsetised vormisid.

Head katsetamist!

3.00 € Lisa korvi
Tagliatelle pasta 500g
Tagliatelle pasta 500g

Camp’Oro Tagliatelle pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 5-7 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Linguine pasta 500g
Linguine pasta 500g

Camp’Oro Linguine pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Rigatoni pasta 500g
Rigatoni pasta 500g

Camp’Oro Rigatoni pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Taccozze pasta 500g
Taccozze pasta 500g

Camp’Oro Taccozze pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 10-12 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Fusilli pasta 500g
Fusilli pasta 500g

Camp’Oro Fusilli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Penne Rigate pasta 500g
Penne Rigate pasta 500g

Camp’Oro Penne Rigate pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Strozzapreti pasta 500g
Strozzapreti pasta 500g

Camp’Oro Strozzapreti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk:500g

3.00 € Lisa korvi
Spaghetti pasta 500g
Spaghetti pasta 500g

Camp’Oro Spaghetti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Trofie pasta 500g
Trofie pasta 500g

Camp’Oro Trofie pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10-13 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Maccheroni Calabresi pasta 500g
Maccheroni Calabresi pasta 500g

Camp’Oro Maccheroni Calabresi pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 9-11 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Orecchiette pasta 500g
Orecchiette pasta 500g

Camp’Oro Orecchiette pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Cavatelli pasta 500g
Cavatelli pasta 500g

Camp’Oro Cavatelli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10-12 minutit

Pakk: 500g

3.00 € Lisa korvi
Seepia tindiga pasta
Seepia tindiga pasta

See pasta on süsimusta värvi. Tagliatelle on valmistatud seepia tindist ja durumjahust, 500g.

 

4.00 € Lisa korvi
Tšillipipraga pasta
Tšillipipraga pasta

Need tagliatelled on valmistatud durumjahust ja tšillipiprapulbrist. Maitses on tunda mõõdukalt  vürtsisust!

500g pakend.

4.00 € Lisa korvi