Maailmas on 87 liiki trühvlilisi (sugukonda Tuberacea), millest söödavad on kõigest kümmekond.

Kõige väärtuslikum on valge trühvel-Tuber magnatum. Selle lõhn on terav, maitselt meenutab grana juustu. Valget trühvlit korjatakse 1. oktoobrist 31. detsembrini.

Vähem hinnaline, ent sellest hoolimata suurepärase maitseelamusega trühvel on Bianchetto ehk valge kevadtrühvel- Tuber borchii vitt. Seda nimetatakse ka Marzuolo trühvliks, sest see küpseb jaanuarist aprillini. Maitselt ja lõhnalt meenutab eelnimetatud trühvel veidi küüslauku. Seda trühvlisorti kasutataksegi peamiselt maitsestamiseks ja aroomi lisamiseks erinevate gastronoomiliste hõrgutiste valmistamisel.

Valget trühvlit ei saa kasvatada, neid otsitakse vabast loodusest selleks spetsiaalse väljaõppe saanud koerte abil. Seevastu mustade trühvlite kasvatamine on juba üsna levinud ja seeni osatakse korjata nende tarbeks istutatud puude juurestiku juurest.

Must trühvel (Tuber melanosporum või Tuber nigrum) on korjevalmis 15. novembrist 15. märtsini. Mustal trühvlil on tugev aroom ja oivaline maitse. Seenel on eriline maitse, kirjeldada on seda raske – seda lihtsalt peab ise proovima.

Suvitrühvel või must suvetrühvel (Tuber aestivum) on pealt must, nõrgema lõhnaga, maitselt puraviku sarnane, korjatakse juunist septembrini.

Värske trühvel, mida pakume, on pärit Kesk-või Lõuna-Itaaliast ja peaks tarbijani jõudma nädalapäevadega.

Trühvliga pasta
Trühvliga pasta

See käsitööpasta on valmistatud durumjahust ja trühvlist. Molise, maakond kus asub Camp Oro pastatehas, on arvatavasti trühvlirikkaim! Avalik saladus on, et mitte ühestki teisest maakonnas ei leita nii palju maaaluseid väärsteeni kui just selles piirkonnas! 500g.

 

5.00 € Lisa korvi
Olio al tartufo bianco 250ml
Olio al tartufo bianco 250ml

Trühvli maitse ja lõhnaga Extra virgin oliiviõli, mis on toodetud Sitsiilias, Cutrera oliiviõlitalu poolt.

8.00 € Lisa korvi