Möödunud neljapäeval saime kokku, et valmistada carne alla pizzaiolat ja torronet.

Carne alla pizzaiola kujutab endast tomatikastmes küpsetatud lihalõiku või hakklihast pizza laevukest, millele peale pannakse sulama mozzarella juustu ning maitsestatakse oreganoga.

carne_alla_pizzaiola

carne_alla_pizzaiola

Kui “liha pizzameistri moodi” on kerge toit, millega saavad kõik hakkama, siis torrone valmistamine vajab vilumust ja samuti head mikserit.

Torrone on tüüpiline Itaalia jõuluaja maius. See koosneb peamiselt munavalgest, meest ja suhkrust ning sinna sisse lisatakse erinevaid pähkleid. Meie kasutasime Sitsiiliast pärit pistaatsiapähkleid ja mandleid. Seekord läks kõik kenasti ja torrone tuli välja nagu peab ning  kõik kursusel osalejad said õigest torronest suu magusaks teha.

Kas keegi torronet kodus järgi ka proovib teha, see on juba osalejate otsustada, aga torrone on tõesti midagi erilist ja teistsugust, mida Eestis ei kohta.

torrone

torrone

Kaunist pühade aega ja peatsete kohtumisteni Myitaly Toidustuudios!