Möödunud laupäeval saime kokku, et valmistada maiustusi pistaatsiast ja mandlist. Plaanis oli valmistada pistaatsiajäätist, granitat, amarettosid, mandliküpsiseid, cantuccisid, makroone ja frutta matturanat. 

Alustasime makroonidega. Makroonide tegu on väga delikaatne ning vajab koguste täpset jälgimist ning taigent ei tohi üleliia segada ega ka mudida. Meie esimese katse makroonid välja ei tulnud ja ahjus neile “jalakest” alla ei kasvanud, siiski maitse oli neil oivaline. Teisel katsel saime näha ja proovida ka “jalaga” makroone. Makroonide vahele sobis imehästi kollane mangokreem.

Makroonid Südamemakroonid

Natuke luhta läinud makroonid Makroonid mangokreemiga

Cantuccid on pärit  Toskaanast ja neid süüakse Itaalias aastaringselt. Makroonide kõrval oli cantuccide ja mandliküpsiste valmistamine imelihtne.

Cantuccid        Mandliküpsised

Frutta matturana kujukesed vormitakse spetsiaalsete vormidega. Siin sai igaüks oma fantaasia tööle panna kujukeste värvimisel.

Frutta Matturana lõpuviimistlus

Ja lõpuks sai maiustused muidugi koju kaasa võtta.

Valminud maiustused saab koju kaasa võtta

Järgmiste toredate kursusteni!

Pildid: Aire Aasoja