Tänane uus retsept ühendab endas võib olla eestlaste jaoks natuke imeliku koosluse – pasta ja kartuli. Tulemuseks on siiski maitsev lõuna- või õhtusöök.

Orecciette pasta tuunikala ja kartulitega

 Orecchiete pasta tuunikala ja kartiuliga
2 keskmist kartulit
1 küüslauguküüs
4 spl oliiviõli
250g tuunikala õlis
peterselli
soola

 

Tükeldage kartulid ja pange need koos pastaga keema. Samal ajal praadige tükeldatud küüslauku oliiviõlis. Laske tuunikalal natuke nõrguda ja tehke ta väikesteks tükkideks ning lisage pannile. Maitsestage soolaga ja laske madalal kuumusel podiseda. Valage pasta-kartuli segult vesi ning lisage tuunikala kaste ning segage läbi. Enne serveerimist raputage üle peotäie hakitud peterselliga.

Samuti võite peale raputada ka riivitud Parmesani juustu.

Erinevatest pastadest  võib proovida seda rooga samuti trucchetti või strozzapreti pastaga.

Buon appetito!