Meist

Meist

Kirjutades Meist, peaksin kirjutama kõigepealt endast. Minu nimi on Heret ja ma olen Tartust pärit.  Kokata ja küpsetada on mulle meeldinud alati. Nii uskumatu kui see ka ei tundu siis minu esimesed Itaalia eluaastad viisid  mind kaugele igasugusest köögis askeldamisest. Miks? Sest Itaalia traditsioonide kohaselt ei osanud ma midagi õigesti valmistada.

Mis seal salata, kui iga toit mida pakkuda ei tule välja täpselt nii kui teeb Itaalia vanaema või ema või tädi või  õde, ja seda sulle kogu aeg rõhutatakse, siis igasugune kokkamise isu kaob ära üpris kiiresti.

Loobusin Itaalias üldse igasugusest kokkamisest, aga panin tähele ja kirja kõik mis tundus huvitav toidu valmistamisel. Õpitut katsetasin ja rakendasin siis kui olin tagasi kodus Tartus.   Aastaid tähelepanekuid ja kirjapanekuid, katsetusi ja parandusi  viisid selleni, et sündisid riburada kaks raamatut.

sitsiilia-köök-päikseline-itaalia                          oliiviõli-rohekuldne-väärtuslik-nektar

 

Peagi  tekkis idee avada Tartus päris oma pesake, mis on pühendatud Itaalia toidule ja selle valmistamisele. Palju küsitakse, aga miks mitte restoran või kohvik? Aga sellepärast, et need tunduvad  hetkel avatud  toidustuudio kõrval liiga igavad! Ja mis seal salata, mulle meeldib väga õpetada ja juhendada, rohkem kui tagaruumis omaette valmistada. Pealegi on minu kokanduskogemus kodune, mitte profiköögile  vastav.

Rohkem kui Itaalia toiduga, seostavad paljud mind ja Myitaly-t oliiviõliga. MyItaly e-pood on tegutsenud alates aastast 2009 ning selle suurim eesmärk on alati olnud kvaliteetse oliiviõli pakkumine. Olen koolitanud Annely Sootsi Tervisekoolis  viimase viie aasta jooksul oliiviõli alal sadu toitumisnõustajaid ja Tartu Rahvaülikoolis viimase paari aasta jooksul läbi viinud erinevaid Itaalia toidu koolitusi. Need on kõik andnud omakorda indu toidustuudio-koolituskeskuse avamiseks.

Väga palju on mind  lähendanud toiduvalmistamisele Sitsiilias veedetud aeg, sest ükskõik kus Itaalia piirkonnas elades, pole ma kogenud nii suurt pühendumist kodusele kokandusele! Seega on toidustuudios domineerival kohal Lõuna-Itaalia toidud ja traditsioonid.

Nüüd siis askelab ja abistab mind Myitaly toidustuudios Tartus minu Itaalia-Eesti pere. Meie suure armastuse Itaalia toidu ja kultuuri vastu loodame edasi anda ka Teile!

Kui Sa soovid rohkem teada Itaalia köögist, siis tule meile külla. Kui soovid lugeda oliiviõlist või Sitsiilia köögist, siis otsi raamatuid raamatupoest!

a presto,

Heret

 

foto: Arter

heret2