Kursus: Itaalia pühadetoidud

Möödunud neljapäeval saime kokku, et valmistada carne alla pizzaiolat ja torronet. Carne alla pizzaiola kujutab endast tomatikastmes küpsetatud lihalõiku või hakklihast pizza laevukest, millele peale pannakse sulama mozzarella juustu ning maitsestatakse oreganoga. Kui “liha pizzameistri moodi” on kerge toit, millega […]

Loe edasi →

Pasta tuunikala ja kartulitega

Tänane uus retsept ühendab endas võib olla eestlaste jaoks natuke imeliku koosluse – pasta ja kartuli. Tulemuseks on siiski maitsev lõuna- või õhtusöök. Orecciette pasta tuunikala ja kartulitega   500g Orecciette pasta 2 keskmist kartulit 1 küüslauguküüs 4 spl oliiviõli […]

Loe edasi →

Kursus: Pistaatsiast ja mandlist

Möödunud laupäeval saime kokku, et valmistada maiustusi pistaatsiast ja mandlist. Plaanis oli valmistada pistaatsiajäätist, granitat, amarettosid, mandliküpsiseid, cantuccisid, makroone ja frutta matturanat.  Alustasime makroonidega. Makroonide tegu on väga delikaatne ning vajab koguste täpset jälgimist ning taigent ei tohi üleliia segada ega ka mudida. […]

Loe edasi →

Kursus: Itaalia magustoidud

Aprilli alguses toimus Itaalia toidu stuudios Itaalia magustoitude koolitus. Kõik osalenud said käed külge panna giambella, cicerchiata, cannolo torude, tiramisu ja torta mimosa tegemisel ja muidugi maitsmisel. Magusat jätkus nii koha peal proovimiseks kui ka koju kaasa võtmiseks. Siinkohal väikene fotomeenutus kursusest: Järgmisena (23.04.2016) […]

Loe edasi →

Palsamiäädikas, see suurepärane karamellikarva eliksiir

Täna tutvustaks natuke palsamiäädika ajalugu ning valmistamist. Palsamiäädika (balsamico) ajalugu on pikk ja auväärne. Palsamiäädikat hakati valmistama Modenas Emilia Romagna maakonnas ja esimesena on seda ürikutes mainitud juba 1046. aastal. Traditsionaalset Modena palsamiäädikat valmistatakse siiani samast piirkonnast pärit Trebbiano viinamarjadest. […]

Loe edasi →

Alustame toidublogiga!

Väga hea meel on alustada toidublogiga, kus proovime jagada häid retsepte, kasulikke nippe ja uusi põnevaid teadmisi Itaalia toidust  ja sellega seonduvast. Itaalia toidust ei saa rääkida ilma, et süljenäärmed hakkaks tööle, kuna see toit on tõesti hea ja nii […]

Loe edasi →

Koolivaheaja pitsategu 21.03.2016 kell 13:00-15:15

Töötoas valmivad: Pitsatainas Suurem pitsa, minipitsa ja pitsapirukas Ühisele toiduvalmistamisele järgneb ühine pitsasöömine, soovitav kaasa võtta karpe toidu koju võtmiseks. Registreerimine toimub läbi Tartu Rahvaülikooli. Vaata lähemalt siit.  

Loe edasi →

Mida teha mereandidega? 19.03.2016 kell 10:00-12:15

Töötoas valmivad: Sinikarbid täidetult tomatikastmes ja krõbedalt ahjus Pasta mereanniga Risotto mereanniga Frittitud mereande Üllatusroog turul saadaolevast värskest kalast Ühisele toiduvalmistamisele järgneb ühine õhtusöök. Registreerimine toimub läbi Tartu Rahvaülikooli. Vaata lähemalt siit.

Loe edasi →

Kokkamiskool Kaunviljatoidud 16.02.2016 kell 18:00-20:30

Täpsem info ja registreerimine Triinu Toidumaailma lehel.

Loe edasi →

Tervislik teisipäev Triinu toidumaailmaga 16.02.2016 kell 10:00-17:00

Täpsem info ja registreerimine Triinu Toidumaailma lehel.

Loe edasi →