E-Pood

Aqua Filette ilma mullita 375ml
Aqua Filette ilma mullita 375ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel ilma mullita vett 375ml

1.50  Lisa korvi
Tomatikuubikud omas mahlas 400g
Tomatikuubikud omas mahlas 400g

Tomatikuubikud sobivad nagu valatult ahjuroogadesse.

Tomatite küpsemisel valitakse välja kõige ilusamad viljad, neist lõigatakse kuubikud ja juba kahe tunni pärast on nad koos tomatimahlaga konservis.

Metallpurk 400g

1.50  Loe edasi
Aqua Filette ilma mullita 750ml
Aqua Filette ilma mullita 750ml

Aqua Filette vesi pärineb allikast, mis asub Itaalias Lazio maakonna Frosinone provintsis. Vett ammutatakse seal juba aastast 1894.

Tänapäeva põllumajanduse ja loomakasvatuse tulemusel võib pinnas sisaldada nitraate,
mis inimese kehasse sattudes võivad viia vähkkasvajate tekkeni. Aqua Filette’t toodetakse piirkonnas, kus puuduvad nitraate tekitavad mõjurid.
Tänu sellele on Aqua Filette vee nitraatide sisaldus ainult 0,2 mg/l (näiteks Eviani veel on nitraatide sisaldus 3,7 mg/l)
Aqua Filette on tuntud oma kvaliteedi, puhtuse ja luksuslikkuse poolest.

Klaaspudel ilma mullita vett 750ml

2.00  Lisa korvi
Pitsa taigen 260g
Pitsa taigen 260g

Soovite teha tõelist Itaalia pitsat? Me aitame teid pitsa taignaga.

260g pitsa taignast saab teha ühe suure ümmarguse pitsa (nagu me seda Myitalys teeme).

Pitsa taigen on ainult JÄRGITULEMISEGA Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) või transpordiga Tartus koju.

Ette tuleb tellida vähemalt 1 päev.

260 g taignat

2.00  Lisa korvi
Passata di pomodoro rustica 680g
Passata di pomodoro rustica 680g

Traditsiooniline  tomatipüree ehk passata, mis sobib ideaalselt nii pitsale kui ka pastaroogadesse. Kergelt tükilise koostisega.

Kasutatud ainult Itaaliast pärit toorainet, mis on valitud suure põhjalikkusega.

Koostis: tomatid, sool , sidrunihape.

Keeratava korgiga klaaspudel 680g

2.00  Lisa korvi
Passata di pomodoro 680g
Passata di pomodoro 680g

Traditsiooniline tomatipüree ehk passata, mis sobib ideaalselt nii pitsale kui ka pastaroogadesse.

Kasutatud ainult Itaaliast pärit toorainet, mis on valitud suure põhjalikkusega.

Koostis: tomatid, sool, sidrunihape.

Keeratava korgiga klaaspudel 680g

2.00  Lisa korvi
Passata di pomodoro con basilico 680g
Passata di pomodoro con basilico 680g

Traditsiooniline tomatipüree ehk passata, mis on maitsestatud basiilikuga.

Sobib ideaalselt nii pitsale kui ka pastaroogadesse.

Kasutatud ainult Itaaliast pärit toorainet, mis on valitud suure põhjalikkusega.

Koostis: tomatid, sool, basiilik, sidrunihape.

Keeratava korgiga klaaspudel 680g

2.00  Lisa korvi
Viilutatud Sikanino juust 100g
Viilutatud Sikanino juust 100g

Sikanino juust on maheda maitseline juust, mis sobib ideaalselt võileivale.

Plastik pakend 100g

Tellides AINULT järgitulemisega Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) või Tartu-sisese transpordiga koju!

2.00  Lisa korvi
Piim 1.5% 1L
Piim 1.5% 1L

Kõrgkuumutatud lehmapiim, vähendatud rasvasisaldusega (1,5%).

1L tetrapakk

2.00  Lisa korvi
Täispiim 3.2% 1L
Täispiim 3.2% 1L

Kõrgkuumutatud täispiim rasvasisaldusega <3.2%.

1L tetrapakk

2.00  Lisa korvi
Pitsa vormimisjahu 500g
Pitsa vormimisjahu 500g

Vola Via ehk itaalia keeles Lenda minema on jahu, mis sobib oma teralise tekstuuri poolest abivahendiks pitsa valmistamisel. Kui sellega teha kokku pitsa labidas, siis pitsa nihutamine ahju on käkitegu.

Jahu kaalume ise 500g kottidesse, kuna tootja alla 5kg kotte ei müü. Sel viisil saame siiski seda eksklusiivset toodet oma klientidele pakkuda.

500g kott.

2.00  Lisa korvi
Prosciutto cotto 120g
Prosciutto cotto 120g

Itaaliapärane mahedamaitseline keedusink

120g pakend, viilutatud

Müügil AINULT TARTUS ja Tartu-sisese transpordiga.

2.20  Lisa korvi
Jahu (muna)pasta valmistamiseks 1kg
Jahu (muna)pasta valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske  (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.

Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 M suuruses muna. Vajadusel lisada pisut vett.

 Taigen on väga kollane, hästi veniv ja kergesti pastaks vormitav. Taigna sõtkumine seevastu on keerukam protsess. See peab alguses toimuma kiirelt, nii et ei tekiks kuivanud taignaosakesi ja siis edasi kui taigen on enamvähem ühtlane aeglaselt kuni saab ühtlase ja siidise massi. KINDLASTI peab taigen kaitsma kuivamise eest. Kuivab väga väga kiirelt ja sel juhul ei ole enam tagasi kokku sõtkutav ja uuesti tööeldav.
Segades täisterajahuga saate erksama ja mitmekülgsema maitsega karedama pasta mis seob paremini pastakastet. See jahu aga ei sobi näiteks lasagne tegemisel lasagne jaoks besciamellkastme tegemiseks, eii paisu piisavalt.

Tee nii:

Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taigna tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.

Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).

Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu  ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid  (saad lasagnelehed) või lõika kujundid  pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes)  ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad  lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.

Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik  värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oliiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!

Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.

Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.

P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.

Head katsetamist!

 

2.50  Lisa korvi
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Pizzajahu on meie popim jahu. Õigel käsitlemisel saab sellest jahust imehea pizzataigna, mis on elastne ja kohev.  Ehe Napoli pizzataigen sisaldab vaid jahu, vett , soola, imevähe pärmi  või juuretsit.  Jahu sobib ka focaccia valmistamiseks, st taignate jaoks, kus on rohkem pärmi ja ka rasva. Sobib segamiseks manitoba jahuga kui teete näiteks pizzakringlit või pirukaid.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliiviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozzarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud, oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

2.50  Lisa korvi
Salame Napoli affetato 120g
Salame Napoli affetato 120g

Salame Napoli on maitselt mahe salaami, mis on valmistatud hakitud sealihast. Värvus on ergas punane ning maitses on tunda suitsusust.

Viilutatud toode vaakumpakendis, kaaluga 120g

Toode saadaval MyItaly Toidustuudios (Kastani 42, Tartu).

Saab tellida kas ise järgi tulemisega või Tartu transpordiga koju.

2.50  Loe edasi
Salame Milano affetato 120g
Salame Milano affetato 120g

Salame Milano on üks tuntumaid Itaalia salaamisid. Salaami valmistatakse hakitud sealihast ning maitseainetest (naturaalses seasooles). Värvus on rubiinjaspunane. Toodet iseloomustab mahe maitse ja aromaatne lõhn.

Viilutatud toode vaakumpakendis, kaaluga  ~120g

Toode saadaval MyItaly Toidustuudios (Kastani 42, Tartu).

Saab tellida kas ise järgi tulemisega või Tartu transpordiga koju.

2.50  Lisa korvi
Durumjahu 1kg
Durumjahu 1kg
Durum pastajahu ehk semola on nisutera kõvast osast jahvatatud kollane ja jämedateraline jahu. See sobib väga hästi samuti värske pasta valmistamiseks munaga või siis ka lihtsalt durum pasta valmistamiseks veega.
Siin on sõtkumine väga mõnus ja lihtne tegevus. Taigna teke sarnaneb kui kuiva liiva ja vee segamisega. Samas on taigen veelgi kergemini kuivav ja rebenev kui seda kiirelt ei töötle. Soovitame algajatel lisada siia supilusikake õli. Nii püsib taigen pisut elastsem ja harjutamiseks ei kuiva nii kiirelt ära.  Semolast tehtud lintpasta, spaghettid, pastapressi olemasolul fusillid, penned  – ei jäta külmaks kedagi. Keevad kiirelt ja tulemus on see õige al dente! Semola jahu on ka imehea vahend kui soovite vältida küpsetiste laua või pizza pizzalabida külge kinni jäämist. Need väiksed jahuterad on kui hulgi rattaid all, mis aitavad taignal edasi libiseda. Mannapudruks see aga ei sobi.

100g jahu kohta läheb 1 muna, tilgake oliivõli ja pisut soola. Veega pasta jaoks läheb 100g jahu ja 100ml keedetud vett.

Keetmisel arvesta 100g pasta jaoks 1L vett ja näpu otsaga jämedat soola.

Head katsetamist!

1kg kotis

2.50  Lisa korvi
Manitoba jahu 1kg
Manitoba jahu 1kg
Jahude kuningas Manitoba jahu on kõige suurema valgu sisaldusega jahu. Väga tugev jahu ja selle oskuslikul käsitlemisel valmivad kõik keerukamad küpsetised. Nagu näiteks panettone ja pandoro, samuti profiteroolid, pehmed briosche saiad (nagu seda on ka Myitaly vastlakuklid) ja prantsuse köögist tuntud ekleerid. Liivataigen sellest jahust tuleb eriti siidine. See jahu sobib ka värske pasta valmistamiseks.
Manitoba jahu kasutatakse ka teiste kehvemate küpsetusomadustega jahude parandamiseks. Näiteks soovil saada kohevamaid, pehmemaid ja peenemaid täisterasaiakesi, võiks lisada pisut manitoba jahu. Mannitoba jahu on ka üks kallima hinnaklassiga jahusid.

1kg kotis

2.50  Lisa korvi
Täistera saia-pizza-pastajahu 1kg
Täistera saia-pizza-pastajahu 1kg

Täisterajahu nagu nimigi ütleb on tehtud nisuterast tema kogu aus ja hiilguses. Jahvatatud on kogu tera. Sellest jahust tehtud tooted on pruunikad. Pasta on karedam ja seob imehästi kastet.

See jahu annab erilist maitset ja ehk ka tervislikuma välimuse pizzale ja saiale. Kasutades saias, pizzas, pastas vaid 100% täisterajahu võib see  alguses ebaõnnestuda aga korduv proovimine ja katsetamine viivad kindlasti sihile. Selle jahu töötlemine ja soovitud tulemuse saamine lihtsustub kui lisada ja segada seda siis vastavalt pehme nisujahuga (mis on mõeldud pastale), pizzajahuga, manitobajahuga või saiajahuga. Kindasti on Itaalia köögis populaarsemad jahud just  valge nisujahu tooted ja täistera jahud nii mõneski peres vaid kui moega korraks kaasaskäik. Ka seda jahu ei paku tootja kilostes pakkides vaid 25kg kottides, mida me kohapeal pakendame lihtsatesse paberkottidesse 1kg kaupa.

1kg kott. Pilt illustratiivne

2.50  Lisa korvi
Saia jahu 1kg
Saia jahu 1kg
Saiajahu  on pea sama populaarne kui pizzajahu. See on eheda Itaalia saia valmistamiseks. See jahu on mõeldud tegelikult  VAID professionaalidele. Tootja pakub seda vaid pagaritöökoadele. Tulles vastu klientide soovidele, pakendame seda suurtest 25kg kottidest lihtsatesse paberkottidesse. Seega ei ole see toode originaalpakendis ülalmainitud põhjusel.
Nii nagu pizzataigen nii sisaldab ka saiataigen vähe komponente. Parima tulemuse saab kui oleks pisut aega ja pealehakkamist juuretisega saia teha. Samas juba imeväike kogus pärmi (kilo jahu kohta piisab vaid grammist), õige töötlemine ja kergitamine annavad imehea tulemuse, kus saial on tugev krõbe koorik ja sees suured õhuaugud. Selles saias võib lausa sõltuvusse sattuda!
Saia võib segada vabalt täistera jahuga. Valmis saia tuleb aga külgedelt ja alt veeretada jämedateralises semola jahus.  Sai ei seisa pehme mitu päeva, vaid nagu itaala sai ikka, iga päev , iga hommik võiks  pagaripoest (ahjust) uue võtta!
NB! Valmistades saia leiva juuretisega on tulemus pisut liiga niiske ja nätske. Juuretise võiks proovida ise teha, see jahu ärkab ellu päris kenasti kui veel lisada pisut täisterajahu.

1kg kott.

Pilt on illustratiivne

2.50  Lisa korvi