E-Pood

Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Pizzajahu on meie popim jahu. Õigel käsitlemisel saab sellest jahust imehea pizzataigna, mis on elastne ja kohev.  Ehe Napoli pizzataigen sisaldab vaid jahu, vett , soola, imevähe pärmi  või juuretsit.  Jahu sobib ka focaccia valmistamiseks, st taignate jaoks, kus on rohkem pärmi ja ka rasva. Sobib segamiseks manitoba jahuga kui teete näiteks pizzakringlit või pirukaid.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliiviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozzarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud, oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

2.50  Lisa korvi
Salame Napoli affetato 120g
Salame Napoli affetato 120g

Salame Napoli on maitselt mahe salaami, mis on valmistatud hakitud sealihast. Värvus on ergas punane ning maitses on tunda suitsusust.

Viilutatud toode vaakumpakendis, kaaluga 120g

Toode saadaval MyItaly Toidustuudios (Kastani 42, Tartu).

Saab tellida kas ise järgi tulemisega või Tartu transpordiga koju.

2.50  Lisa korvi
Salame Milano affetato 120g
Salame Milano affetato 120g

Salame Milano on üks tuntumaid Itaalia salaamisid. Salaami valmistatakse hakitud sealihast ning maitseainetest (naturaalses seasooles). Värvus on rubiinjaspunane. Toodet iseloomustab mahe maitse ja aromaatne lõhn.

Viilutatud toode vaakumpakendis, kaaluga  ~120g

Toode saadaval MyItaly Toidustuudios (Kastani 42, Tartu).

Saab tellida kas ise järgi tulemisega või Tartu transpordiga koju.

2.50  Lisa korvi
Durumjahu 1kg
Durumjahu 1kg
Durum pastajahu ehk semola on nisutera kõvast osast jahvatatud kollane ja jämedateraline jahu. See sobib väga hästi samuti värske pasta valmistamiseks munaga või siis ka lihtsalt durum pasta valmistamiseks veega.
Siin on sõtkumine väga mõnus ja lihtne tegevus. Taigna teke sarnaneb kui kuiva liiva ja vee segamisega. Samas on taigen veelgi kergemini kuivav ja rebenev kui seda kiirelt ei töötle. Soovitame algajatel lisada siia supilusikake õli. Nii püsib taigen pisut elastsem ja harjutamiseks ei kuiva nii kiirelt ära.  Semolast tehtud lintpasta, spaghettid, pastapressi olemasolul fusillid, penned  – ei jäta külmaks kedagi. Keevad kiirelt ja tulemus on see õige al dente! Semola jahu on ka imehea vahend kui soovite vältida küpsetiste laua või pizza pizzalabida külge kinni jäämist. Need väiksed jahuterad on kui hulgi rattaid all, mis aitavad taignal edasi libiseda. Mannapudruks see aga ei sobi.

100g jahu kohta läheb 1 muna, tilgake oliivõli ja pisut soola. Veega pasta jaoks läheb 100g jahu ja 100ml keedetud vett.

Keetmisel arvesta 100g pasta jaoks 1L vett ja näpu otsaga jämedat soola.

Head katsetamist!

1kg kotis

2.50  Lisa korvi
Manitoba jahu 1kg
Manitoba jahu 1kg
Jahude kuningas Manitoba jahu on kõige suurema valgu sisaldusega jahu. Väga tugev jahu ja selle oskuslikul käsitlemisel valmivad kõik keerukamad küpsetised. Nagu näiteks panettone ja pandoro, samuti profiteroolid, pehmed briosche saiad (nagu seda on ka Myitaly vastlakuklid) ja prantsuse köögist tuntud ekleerid. Liivataigen sellest jahust tuleb eriti siidine. See jahu sobib ka värske pasta valmistamiseks.
Manitoba jahu kasutatakse ka teiste kehvemate küpsetusomadustega jahude parandamiseks. Näiteks soovil saada kohevamaid, pehmemaid ja peenemaid täisterasaiakesi, võiks lisada pisut manitoba jahu. Mannitoba jahu on ka üks kallima hinnaklassiga jahusid.

1kg kotis

2.50  Lisa korvi
Täistera pastajahu 1kg
Täistera pastajahu 1kg

Täisterajahu nagu nimigi ütleb on tehtud nisuterast tema kogu aus ja hiilguses. Jahvatatud on kogu tera. Sellest jahust tehtud tooted on pruunikad. Pasta on karedam ja seob imehästi kastet.

See jahu annab erilist maitset ja ehk ka tervislikuma välimuse pizzale ja saiale. Kasutades saias, pizzas, pastas vaid 100% täisterajahu võib see  alguses ebaõnnestuda aga korduv proovimine ja katsetamine viivad kindlasti sihile. Selle jahu töötlemine ja soovitud tulemuse saamine lihtsustub kui lisada ja segada seda siis vastavalt pehme nisujahuga (mis on mõeldud pastale), pizzajahuga, manitobajahuga või saiajahuga. Kindasti on Itaalia köögis populaarsemad jahud just  valge nisujahu tooted ja täistera jahud nii mõneski peres vaid kui moega korraks kaasaskäik. Ka seda jahu ei paku tootja kilostes pakkides vaid 25kg kottides, mida me kohapeal pakendame lihtsatesse paberkottidesse 1kg kaupa.

1kg kott. Pilt illustratiivne

2.50  Lisa korvi
Jahu saia valmistamiseks 1kg
Jahu saia valmistamiseks 1kg
Saiajahu  on pea sama populaarne kui pizzajahu. See on eheda Itaalia saia valmistamiseks. See jahu on mõeldud tegelikult  VAID professionaalidele. Tootja pakub seda vaid pagaritöökoadele. Tulles vastu klientide soovidele, pakendame seda suurtest 25kg kottidest lihtsatesse paberkottidesse. Seega ei ole see toode originaalpakendis ülalmainitud põhjusel.
Nii nagu pizzataigen nii sisaldab ka saiataigen vähe komponente. Parima tulemuse saab kui oleks pisut aega ja pealehakkamist juuretisega saia teha. Samas juba imeväike kogus pärmi (kilo jahu kohta piisab vaid grammist), õige töötlemine ja kergitamine annavad imehea tulemuse, kus saial on tugev krõbe koorik ja sees suured õhuaugud. Selles saias võib lausa sõltuvusse sattuda!
Saia võib segada vabalt täistera jahuga. Valmis saia tuleb aga külgedelt ja alt veeretada jämedateralises semola jahus.  Sai ei seisa pehme mitu päeva, vaid nagu itaala sai ikka, iga päev , iga hommik võiks  pagaripoest (ahjust) uue võtta!
NB! Valmistades saia leiva juuretisega on tulemus pisut liiga niiske ja nätske. Juuretise võiks proovida ise teha, see jahu ärkab ellu päris kenasti kui veel lisada pisut täisterajahu.

1kg kott.

Pilt on illustratiivne

2.50  Loe edasi
Suured gnocchi 500g
Suured gnocchi 500g

Garofalo suured kartuli gnocchi.

Gniocchi on kartuliga pasta, pisike või suurem klimp. Väga toitev, maitsev, lihtne valmistada ja suure valiku kastmetega.

Keetes, ära keeda üle! Soolvees vaid 2-3 minutit!

*Kaste kirsstomatikastme, parmigiano juustu, oliiviõli ja basiilikuga.
Keeda gnocchi ja kurna kiirelt. Sega kokku kuumal pannil tomatikaste värske basiiliku ja oliiviõliga. Enne serveerimist riivi peale parmigiano juustu!

*Kaste juustuga! Imelihtne.
Jäta alles pasta keeduvett. Vala kurnatud pasta pannile, kus on meelepärast hästi sulavat juustu ja pisut pasta keeduvett. (Nagu näiteks gorgonzola).
Võid teha ka merevaigu juustuga. Enne serveerimist lisa pusut musta pipart ja riivi peale parmigiano juustu. Siia sobivad ka näiteks kreekapähklid.

*Kaste pestoga
Jäta alles pasta keeduvett, pane pannile pestot ja oliiviõli. Lisa kurnatud gnocchi ja sega. Sobivad kõik pestod (pistaatsia, oliivi kuni chilline).

*Kaste tuunikala ja kirsstomatiga.
Pane pannile oliiviõli, pasta keeduvett, pisut peterselli. Kuumuta ja lisa tuunikala, kappareid, värskeid kirsstomateid.
Sega kokku kurnatud gnocchiga.

*Kaste salveiga
Kuumuta pannil võis salvei. Lisa pisut keeduvett ja sega läbi gnocchidega. Peale riivi parmigiano juustu.

Veel lihtsam on segada kurnatud gnocchid oliiviõliga. Puista peale parmigiano juustu.

Nipp – keedad gnocchi 1 min ja praed nad õlis krõbedaks. Gnocchid võib ka õliga kokku määrida ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Need lihtsad ja kiired retseptid täidavad kõhtu ja ka koolilapsed saavad nende valmistamisega hakkama.

Pakend 500g

2.50  Lisa korvi
Lehttaigna ja kihiliste taignate jahu 1kg
Lehttaigna ja kihiliste taignate jahu 1kg

Jahu lehttaigna ja kihiliste taignate jaoks mõeldud jahu pehmest nisust (tüüp 00).

Pakendatud meie poolt 1kg kottidesse.

2.50  Lisa korvi
Aprikoosid 1kg
Aprikoosid 1kg

Meil on hea meel pakkuda oma klientidele värskeid ja magusaid aprikoose otse Sitsiilia saarelt!

PIIRATUD KOGUS

2.90  Lisa korvi
Spianata affetata CHILLI 120g
Spianata affetata CHILLI 120g

Spinata on klassikaline Itaalia sealihast valmistatud salaami, mida iseloomustab lapergune kuju.

Viilutatud toode vaakumpakendis, kaaluga 120g

Toode saadaval MyItaly Toidustuudios (Kastani 42, Tartu).Toode saadaval MyItaly Toidustuudios (Kastani 42, Tartu).

Saab tellida kas ise järgi tulemisega või Tartu transpordiga koju.

3.00  Lisa korvi
Capocollo 120g
Capocollo 120g

Capocollo on sea kaela tükist soolamise teel valmistatud lihatoode.

Viilutatud toode vaakumpakendis, kaaluga 120g

Toode saadaval AINULT TARTUS

3.00  Lisa korvi
Karamellikommid piparmündi ja lagritsaga Luisella (BIO) 40g
Karamellikommid piparmündi ja lagritsaga Luisella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad piparmünt ja lagrits. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, piparmündiõli, lagritsa ekstrakt

Karp: 40g

3.00  Lisa korvi
Karamellikommid sidrunheina  ja ingveriga  Gisella (BIO) 40g
Karamellikommid sidrunheina ja ingveriga Gisella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad sidrunhein ja ingver. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, sidrunheinaõli, ingver

Karp: 40g

3.00  Lisa korvi
Karamellikommid basiiliku ja tähtaniisiga Stella (BIO) 40g
Karamellikommid basiiliku ja tähtaniisiga Stella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad basiilik ja tähtaniis. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, tähtaniisi õli,basiilik

Karp: 40g

3.00  Lisa korvi
Karamellikommid mandariini ja kardemoniga Dedella (BIO) 40g
Karamellikommid mandariini ja kardemoniga Dedella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad mandariiniõli ja kardemon. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, mandariini õli, kardemon

Karp: 40g

3.00  Lisa korvi
Karamellikommid greibi ja majoraaniga Serenella (BIO) 40g
Karamellikommid greibi ja majoraaniga Serenella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad greibiõli ja majoraan. Vamistamisel on kasutatud aplesiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, greibi õli, majoraan

Karp: 40g

3.00  Lisa korvi
Karamellikommid sidruni ja rosmariiniga Isabella (BIO) 40g
Karamellikommid sidruni ja rosmariiniga Isabella (BIO) 40g

Käsitsi valmistatud mahedast toorainest karamellikommid.

Maitset annavad sidruniõli ja rosmariin. Vamistamisel on kasutatud apelsiniõite mett.

Mahetoode! Gluteenivaba!

Koostis; roosuhkur, apelsiniõite mesi, sidruni õli, rosmariin

Karp: 40g

3.00  Lisa korvi
Laste pasta “Kujundid” (BIO) 500g
Laste pasta “Kujundid” (BIO) 500g

 

Garofalo mahe pasta lastele. Lastele avastamiseks on näiteks autod, koerad ja muud huvitavat.

Pasta on valmistatud mahedast durum jahust.

Keetmisaeg 12min.

Pakend 500g

 

3.00  Lisa korvi
Gluteenivabad gnocchi riisijahuga 400g
Gluteenivabad gnocchi riisijahuga 400g

Gluteenivabad gnocchi riisijahuga. Toitev ja maitsev söömaaeg.

Gnocchi on kartuliga pasta, pisike või suurem klimp. Väga toitev, maitsev, lihtne valmistada ja suure valiku kastmetega.

Keetes, ära keeda üle! Soolvees vaid 2-3 minutit!

*Kaste kirsstomatikastme, parmigiano juustu, oliiviõli ja basiilikuga.
Keeda gnocchi ja kurna kiirelt. Sega kokku kuumal pannil tomatikaste värske basiiliku ja oliiviõliga. Enne serveerimist riivi peale parmigiano juustu!

*Kaste juustuga! Imelihtne.
Jäta alles pasta keeduvett. Vala kurnatud pasta pannile, kus on meelepärast hästi sulavat juustu ja pisut pasta keeduvett. (Nagu näiteks gorgonzola).
Võid teha ka merevaigu juustuga. Enne serveerimist lisa pusut musta pipart ja riivi peale parmigiano juustu. Siia sobivad ka näiteks kreekapähklid.

*Kaste pestoga
Jäta alles pasta keeduvett, pane pannile pestot ja oliiviõli. Lisa kurnatud gnocchi ja sega. Sobivad kõik pestod (pistaatsia, oliivi kuni chilline).

*Kaste tuunikala ja kirsstomatiga.
Pane pannile oliiviõli, pasta keeduvett, pisut peterselli. Kuumuta ja lisa tuunikala, kappareid, värskeid kirsstomateid.
Sega kokku kurnatud gnocchiga.

*Kaste salveiga
Kuumuta pannil võis salvei. Lisa pisut keeduvett ja sega läbi gnocchidega. Peale riivi parmigiano juustu.

Veel lihtsam on segada kurnatud gnocchid oliiviõliga. Puista peale parmigiano juustu.

Nipp – keedad gnocchi 1 min ja praed nad õlis krõbedaks. Gnocchid võib ka õliga kokku määrida ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Need lihtsad ja kiired retseptid täidavad kõhtu ja ka koolilapsed saavad nende valmistamisega hakkama.

400g pakend

3.00  Lisa korvi