Back to Pasta ja jahu

Durumjahu 1kg

2.50 

Durum pastajahu ehk semola on nisutera kõvast osast jahvatatud kollane ja jämedateraline jahu. See sobib väga hästi samuti värske pasta valmistamiseks munaga või siis ka lihtsalt durum pasta valmistamiseks veega.
Siin on sõtkumine väga mõnus ja lihtne tegevus. Taigna teke sarnaneb kui kuiva liiva ja vee segamisega. Samas on taigen veelgi kergemini kuivav ja rebenev kui seda kiirelt ei töötle. Soovitame algajatel lisada siia supilusikake õli. Nii püsib taigen pisut elastsem ja harjutamiseks ei kuiva nii kiirelt ära.  Semolast tehtud lintpasta, spaghettid, pastapressi olemasolul fusillid, penned  – ei jäta külmaks kedagi. Keevad kiirelt ja tulemus on see õige al dente! Semola jahu on ka imehea vahend kui soovite vältida küpsetiste laua või pizza pizzalabida külge kinni jäämist. Need väiksed jahuterad on kui hulgi rattaid all, mis aitavad taignal edasi libiseda. Mannapudruks see aga ei sobi.

100g jahu kohta läheb 1 muna, tilgake oliivõli ja pisut soola. Veega pasta jaoks läheb 100g jahu ja 100ml keedetud vett.

Keetmisel arvesta 100g pasta jaoks 1L vett ja näpu otsaga jämedat soola.

Head katsetamist!

1kg kotis

Laos

Kategooria: