Back to Pasta ja jahu

Jahu saia valmistamiseks 1kg

2.50 

Saiajahu  on pea sama populaarne kui pizzajahu. See on eheda Itaalia saia valmistamiseks. See jahu on mõeldud tegelikult  VAID professionaalidele. Tootja pakub seda vaid pagaritöökoadele. Tulles vastu klientide soovidele, pakendame seda suurtest 25kg kottidest lihtsatesse paberkottidesse. Seega ei ole see toode originaalpakendis ülalmainitud põhjusel.
Nii nagu pizzataigen nii sisaldab ka saiataigen vähe komponente. Parima tulemuse saab kui oleks pisut aega ja pealehakkamist juuretisega saia teha. Samas juba imeväike kogus pärmi (kilo jahu kohta piisab vaid grammist), õige töötlemine ja kergitamine annavad imehea tulemuse, kus saial on tugev krõbe koorik ja sees suured õhuaugud. Selles saias võib lausa sõltuvusse sattuda!
Saia võib segada vabalt täistera jahuga. Valmis saia tuleb aga külgedelt ja alt veeretada jämedateralises semola jahus.  Sai ei seisa pehme mitu päeva, vaid nagu itaala sai ikka, iga päev , iga hommik võiks  pagaripoest (ahjust) uue võtta!
NB! Valmistades saia leiva juuretisega on tulemus pisut liiga niiske ja nätske. Juuretise võiks proovida ise teha, see jahu ärkab ellu päris kenasti kui veel lisada pisut täisterajahu.

1kg kott.

Pilt on illustratiivne

Laos

Kategooria: