Laste pasta “Tähed ja kuu” (BIO) 500g
3.00 € 2.50 €
Garofalo mahe pasta lastele – “Tähed ja kuu”, valmistatud mahedast durum jahust.
Keetmisaeg 12min.
Pakend 500g
Laos
Seotud tooted

Fusilli pasta 500g
Camp’Oro Fusilli pasta
Suurepärane käsitsi valmistatud pasta
Keetmisaeg: 8-10 minutit
Pakk: 500g

Jahu (muna)pasta valmistamiseks 1kg
Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.
Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 M suuruses muna. Vajadusel lisada pisut vett.
Tee nii:
Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taigna tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.
Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).
Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid (saad lasagnelehed) või lõika kujundid pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes) ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.
Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oliiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!
Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.
Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.
P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.
Head katsetamist!

Trühvliga pasta
See käsitööpasta on valmistatud durumjahust ja trühvlist. Molise, maakond kus asub Camp Oro pastatehas, on arvatavasti trühvlirikkaim! Avalik saladus on, et mitte ühestki teisest maakonnas ei leita nii palju maaaluseid väärsteeni kui just selles piirkonnas! 500g.

Strozzapreti pasta 500g
Camp’Oro Strozzapreti pasta
Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.
Keetmisaeg: 11-13 minutit
Pakk:500g