Mitmeviljajahu 1kg
3.00 €
Mitmeviljajahu on kokku saanud pehme nisu jahu (tüüp 0), täistera rukkijahu, täistera odrajahu, täistera riisijahu, täistera kaerajahu.
Pakendatud meie poolt 1kg kottidesse.
Laos
Seotud tooted

Jahu (muna)pasta valmistamiseks 1kg
Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.
Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 M suuruses muna. Vajadusel lisada pisut vett.
Tee nii:
Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taigna tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.
Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).
Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid (saad lasagnelehed) või lõika kujundid pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes) ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.
Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oliiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!
Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.
Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.
P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.
Head katsetamist!

Fusilli pasta 500g
Camp’Oro Fusilli pasta
Suurepärane käsitsi valmistatud pasta
Keetmisaeg: 8-10 minutit
Pakk: 500g

Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.
Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.
Pizzajahu on meie popim jahu. Õigel käsitlemisel saab sellest jahust imehea pizzataigna, mis on elastne ja kohev. Ehe Napoli pizzataigen sisaldab vaid jahu, vett , soola, imevähe pärmi või juuretsit. Jahu sobib ka focaccia valmistamiseks, st taignate jaoks, kus on rohkem pärmi ja ka rasva. Sobib segamiseks manitoba jahuga kui teete näiteks pizzakringlit või pirukaid.
Tee nii:
600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml. Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!
Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.
Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!
Lõika (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliiviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozzarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.
Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud, oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.
Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.
Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!
Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.
Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!
Head katsetamist!

Tšillipipraga pasta
Need tagliatelled on valmistatud durumjahust ja tšillipiprapulbrist. Maitses on tunda mõõdukalt vürtsisust!
500g pakend.