Pitsataigna töötlemiseks jahusegu 500g
2.00 €
NB! see ei ole taignakomponent. See jahu on lauale panemiseks taigna pizzaks vormimise jaoks!
Vola Via ehk itaalia keeles Lenda minema on jahu, mis sobib oma teralise tekstuuri poolest abivahendiks pitsa valmistamisel. Kui sellega teha kokku pitsa labidas, siis pitsa nihutamine ahju on käkitegu.
Jahu kaalume ise 500g kottidesse, kuna tootja alla 5kg kotte ei müü. Sel viisil saame siiski seda eksklusiivset toodet oma klientidele pakkuda.
500g kott.
Laos
Seotud tooted

Täistera saia-pizza-pastajahu 1kg
Täisterajahu nagu nimigi ütleb on tehtud nisuterast tema kogu aus ja hiilguses. Jahvatatud on kogu tera. Sellest jahust tehtud tooted on pruunikad. Pasta on karedam ja seob imehästi kastet.
See jahu annab erilist maitset ja ehk ka tervislikuma välimuse pizzale ja saiale. Kasutades saias, pizzas, pastas vaid 100% täisterajahu võib see alguses ebaõnnestuda aga korduv proovimine ja katsetamine viivad kindlasti sihile. Selle jahu töötlemine ja soovitud tulemuse saamine lihtsustub kui lisada ja segada seda siis vastavalt pehme nisujahuga (mis on mõeldud pastale), pizzajahuga, manitobajahuga või saiajahuga. Kindasti on Itaalia köögis populaarsemad jahud just valge nisujahu tooted ja täistera jahud nii mõneski peres vaid kui moega korraks kaasaskäik. Ka seda jahu ei paku tootja kilostes pakkides vaid 25kg kottides, mida me kohapeal pakendame lihtsatesse paberkottidesse 1kg kaupa.
1kg kott. Pilt illustratiivne

Rigatoni pasta 500g
Camp’Oro Rigatoni pasta
Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.
Keetmisaeg: 8-10 minutit
Pakk: 500g

Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.
Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.
Pizzajahu on meie popim jahu. Õigel käsitlemisel saab sellest jahust imehea pizzataigna, mis on elastne ja kohev. Ehe Napoli pizzataigen sisaldab vaid jahu, vett , soola, imevähe pärmi või juuretsit. Jahu sobib ka focaccia valmistamiseks, st taignate jaoks, kus on rohkem pärmi ja ka rasva. Sobib segamiseks manitoba jahuga kui teete näiteks pizzakringlit või pirukaid.
Tee nii:
600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml. Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!
Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.
Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!
Lõika (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliiviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozzarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.
Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud, oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.
Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.
Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!
Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.
Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!
Head katsetamist!