Juustud
Parmigiano juust on arvatavasti üks maailma kuulsamaid juuste, mille maitset ja tekstuuri on raske kirjeldada. Seda peab lihtsalt proovima! Tihti kutsutakse teda ka kõikide juustude kuningaks. Eestis on see juust tihtipeale väga kalli hinnaga. OÜ Italest tellib oma juustud väikesest tehasest, mis asub Colorno linnakeses. Tänu sellele suudame pakkuda kolme erineva laagerdusajaga juuste tarbijale taskukohasema hinnaga. Eestisse saatmiseks lõigatakse (käsitsi) juusturatast ~500g kaaluvad tükid ning pakendatakse vaakumpakendisse. Terve kera Parmigiano juustu kaalub ca 40 kg. Säilivusaeg juustudel on 5 kuud peale pakendamist!
Huvitavaid fakte:
• Tõelist Parmigiano juustu toodetakse vaid Itaalias Parma lähiümbruses, seadusega reguleeritud piirkonnas. Kui te sööte Parmigiano Reggiano juustu, siis see juust on just sealt pärit, kõik teised juustud on koopiad ja võivad end vaid nimetada Parmigiano Reggiano sarnaseks juustuks.
• Parmigiano juustu on saadaval erinevas laagerdusajas: 12 kuud seisnud juustukera, ehk Mezzano; 24 kuud seisnud juustukera ehk Parmigiano Reggiano klassikaline; 36 kuud laagerdunud kera ehk Parmigiano Reggiano Vecchiato. Mõnikord võib leida ka kuni 60 kuud laagerdunud juustu ja selle nimi on Parmigiano Reggiano Extravecchiato. Juusturattaid valitakse välja juustumeistri poolt spetsiaalse haamriga koputamise teel, kes suunab juustu, kas tarbimisse või siis edasisse laagerdusse. Nii selekteerib ta juustud aasta möödudes, siis uuesti 2 aasta möödudes ning uuesti kolme aasta möödudes. Kõik 36 kuud laagerdunud juustud tarbimisse ei lähe, väike osa eriti paljutõotavaid rattaid laagerdatakse veel 2 aastat ehk siis saab 60 kuud ning mõnikord lastakse juustul laagerduda isegi 100 kuud.
• Kas usute või mitte, siis Parmigiano juust ei ole üldsegi mitte rasvane juust. Parmigiano juustu tootmisel korjatakse piima pinnalt pidevalt rasv, mis läheb või tootmisesse. Ühe kilo juustu tootmiseks kulub ca 16 liitrit piima! Seega on tegu juustuga mis on suhteliselt väherasvane, aga väga hea proteiinide allikas.
• Mida kauem on juust laagerdunud, seda vähem leidub juustus laktoosi ja kaseiini ning on seetõttu kergesti seeditav ka neile kellel on laktoosi talumatus. Seetõttu sobilik ka päris pisikestele lastele.
• Juust on väga rikas valkude, kaltsiumi, fosfori, magneesiumi, kaaliumi ja paljude vitamiinide poolest. Ideaalne neile, kes armastavad sportida.
• Parmigiano juust tehakse tükkideks kasutades spetsiaalseid Parmigiano juustunugasid. Juustul lõigatakse katki pealispind ning kergelt noaga aidates puruneb juust kaheks tükiks. Parmigiano juustu üldiselt ei lõigata noaga vaid murendatakse tükke spetsiaalse väikese noaga. Riivitult on soovitav juustu hoida sügavkülmas. Kui Te soovite tellida rohkem kui pool kilogrammi, siis soovitame kirjutada info@myitaly.ee ning saadame Teile soovitud kaalu- ja hinnakalkulatsiooniga tükid.

Mozzarella 100g
Zappala mozzarella pall vees.
Sobib salatitesse, pasta, pizza ja ahjuroogadesse.
100g
Saadaval Tartus kaupluses või kuller Tallinn ja Tartu kaudu.

Viilutatud Sikanino juust 100g
Sikanino juust on maheda maitseline juust, mis sobib ideaalselt võileivale.
Plastik pakend 100g
Tellides AINULT järgitulemisega Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) või Tartu-sisese transpordiga koju!

Riivitud ricotta 80g
Riivitud soolane ricotta juust. Sobib ideaalselt erinevatele pasta roogadele.
Lehmapiimast, laagerunud 3 kuud.
80g pakend

Pühvlimozzarella 125g
Pühvlimozzarella (it.k. mozzarella di bufala) juust on pühvli piimast valmistatud valge ja siidine mozzarella juust.
Sobib salatitesse, pizzale ja pasta roogadesse.
Kõige populaarsem salat pühvlimozzarellaga on Capri saare salat, milleks vajad mozzarellat, tomateid, basiilikulehti, head oliiviõli ja soola. Lõika mozzarellast ja tomatitest viilud ning lao need ringjalt kordamööda taldrikule. Vala üle oliiviõliga ja maitsesta soolaga, lisa peale basiiliku lehed.
Plastikpakend 125g

Mozzarella kirsid 125g
Mozzarella kirsid (itaalia keeles perle ehk pärlid) on head nii salatitesse, pitsale, pastale, ahjuroogadesse kui ka niisama nosimiseks.
Meeldivad lastele väga!
Karp 125g, iga

Provola suitsutatud juust 190g
SUURE VIILUNA! Provola juust on traditsionaalne Itaalia juust, mis pärineb Lõuna-Itaaliast. Tal on pirni kuju ja hele värvus. Valmistatud lehmapiimast. SUURE VIILUNA!
Maitselt mahe ja aromaatne, suitsutatud.
Sobib ideaalselt võileivale ja pastaroogadesse.
Plastik pakendis 190g

Provola juust 190g
Provola juust on traditsionaalne Itaalia juust, mis pärineb Lõuna-Itaaliast. Tal on pirni kuju ja hele värvus. Valmistatud lehmapiimast.
Maitselt mahe ja aromaatne.
Sobib ideaalselt võileivale ja pastaroogadesse.
Plastik pakendis 190g
Tellides AINULT järgitulemisega Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) või Tartu-sisese transpordiga koju!

Kreemine ricotta 200g
Lambapiimast värske ricotta on kreemine ja siidine ning sobib hästi magustoitude valmistamiseks.
Plastiktops 200g

Mascarpone toorjuust 500g
Mascarpone on lehmapiimast koorene toorjuust, mis sobib hästi nii magusate kui soolaste roogade valmistamiseks.
Seda kasutatakse tiramisu magustoidu tegemisel.
Plastik pakend 500g

Pecorino Gourmet juust rukolaga ~200g
Pecorino Gourmet on lehma-, lamba- ja kitsepiimast eriline juust, lisandiks rukola.
Vaakumpakendis kaaluga 200-220g

Pecorino juust tšilli, rukola ja oliividega ~200g
Pecorino lambajuust tšilli, rukola ja oliividega. Eriline maitseelamus!
Vaakumpakendis kaaluga 200-220g
Tellides AINULT järgitulemisega Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) või Tartu-sisese transpordiga koju!

Pecorino juust pistaatsiaga 200g
Pecorino lambapiima juust pistaatsiapähkliga.
Vaakumpakend ~200g
Tellides AINULT järgitulemisega Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) või Tartu-sisese transpordiga koju!

Pühvlimozzarella 250g
Pühvlimozzarella (it.k. mozzarella di bufala) juust on pühvli piimast valmistatud valge ja siidine mozzarella juust.
Sobib salatitesse, pizzale ja pasta roogadesse.
Kõike populaarsem salat pühvlimozzarellaga on Capri saare salat, milleks vajad mozzarellat, tomateid, basiilikulehti, head oliiviõli ja soola. Lõika mozzarellast ja tomatitest viilud ning lao need ringjalt kordamööda taldrikule. Vala üle oliiviõliga ja maitsesta soolaga, lisa peale basiiliku lehed.
Plastikpakend 250g
Tellides AINULT järgitulemisega Myitaly poodi, Tartu-sisese transpordiga koju või Myitaly kulleriga Tallinna!

Pecorino Gourmet juust chillipipraga ~200g
Pecorino Gourmet on lehma-, lamba- ja kitsepiimast eriline juust, lisandiks ohtralt vürtsikat chillipipart.
Vaakumpakendis kaaluga 200-220g

Mozzarella pizzale 400g
Sobib ideaalselt pizzale kui ka teistele soojadele roogadele. Ei eralda nii palju niiskust, kui tavaline mozzarella.
Plastik pakend 500g
Tellida saab AINULT Myitaly poodi järgitulemisega või Tartu-sisese transpordiga koju kätte!

Pecorino juust trühvliga ~250g
Lambapiimast Pecorino juust trühvliga.
Vaakumpakendis kaaluga 200-220g
Vaid kulleriga transport või tule ise järgi!

Mozzarella pizzale 1kg
Sobib ideaalselt pizzale kui ka teistele soojadele roogadele. Ei eralda nii palju niiskust, kui tavaline mozzarella.
Plastik pakend 1kg
Tellida saab AINULT Myitaly poodi järgitulemisega või Tartu-sisese transpordiga koju kätte!

Parmigiano Reggiano 12 kuud, 500g
~500g, 12 kuud laagerdunud juust on kõige pehmem ja seda kutsutakse ka mezzanoks või Parmigiano Reggiano frescoks. Sobib väga hästi pasta peale riivimiseks või lihtsalt söömiseks.
Vaakumpakendis.
Tootja: Caseificio Butteri

Parmigiano Reggiano 22 kuud, 500g
~500g, min 22 kuud laagerdunud juust on klassikaline Parmigiano juust. See juust on kergesti murestatav juustunoaga. Sobib salatitesse, pastadele riivimiseks või lihtsalt söömiseks. Vaakumpakendis.
Tootja: Caseificio Butteri