Pasta ja jahu

Itaalia traditsioonide järgi käsitsi valmistatud pasta koosneb kahest lihtsast komponendist: veest ja jahust. Mõnikord lisatakse eelnimetatud toorainetele ka muna (pasta all´uova) ning seda pastasorti iseloomustab kollakas toon. Seega on lihtne valmistada isetehtud pastat ka kodus. Tuleb vaid leida hea kvaliteediga jahu ja värske vesi. Taignale võib lisada ka paprikapulbrit; tulemuseks on punakas pasta, spinati pulbrit, tulemuseks rohekas pasta jne. Meie koduleheküljelt leitav retseptikogu tutvustab teile tulevikus käsitsi pasta valmistamist ning pasta lõikamiseks vajaminevaid tööriistu. Camp’ Oro pasta valmib Molise mägikülas viie õe poolt majandatavas väikses pastatehases. Pasta valmistamiseks kasutatav durum jahu on hoolega selekteeritud ja mägedes on saadaval hulgaliselt allikavett. Kaks komponenti, millest pasta valmib! Hea ja kvaliteetse pasta valmistamiseks on vaja aega. Käsitööna valminud pastataina sõtkumine on pikk protsess, pasta lõikamine ning kuivama asetamine toimub enamjaolt käsitsi ning pastal lastakse rahulikult ja pikemalt kuivada. Kõik need väiksed detailid teevadki Camp´Oro pasta eriliseks ja nauditavaks!
Lisaks valmistab Camp´Oro ka klassikalist kvaliteetset pastat, mida valmistatakse industriaalselt ja on klassikalisemate vormide ning soodsama hinnaga. Kõik tooted on 500g pakkidena.

Parimad jahud pizza, pasta, ciabatta ja saiade valmistamiseks saabuvad meile Parmast Molino Grassi pere-ettevõttest.
Molino Grassi sai alguse juba 1934-ndal aastal, kui hakati tootma jahu saia valmistamiseks.
60-ndatel alustati durumjahu toomist. 90-ndatel oli Molino Grassi esimeste hulgas, kes mõistis mahetootmise ja mahetoodete tähtsust.

Tänapäeval on Molino Grassi üks juhtivaid mahetootjaid, kes samal ajal teeb palju uurimistööd, katsetab erinevaid teravilju ja püüab luua uusi kvaliteetseid jahutooteid.
Molino Grassi jahvatab iga päev 220 tonni durumjahu ja 220 tonni pehme nisujahu.
Samuti tõestavad Molino Grassi toodete kvaliteeti mitmed sertifikaadid (BRC, IFS jpt.)

Pitsa taigen 260g
Pitsa taigen 260g

Soovite teha tõelist Itaalia pitsat? Me aitame teid pitsa taignaga.

260g pitsa taignast saab teha ühe suure ümmarguse pitsa (nagu me seda Myitalys teeme).

Pitsa taigen on ainult JÄRGITULEMISEGA Myitaly poodi (Kastani 42, Tartu) ja ette tuleb tellida vähemalt 1 päev.

260 g taignat

2.00  Lisa korvi
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg
Jahu pizza ja focaccia valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne pizzajahu Molino Grassilt.

Kas sa oled tihti mõelnud, miks kodus ei tule pizza või focaccia nii maitsev ja krõbe kui pizzarestoranis? Põhjus on tavaliselt just õige jahu puudumises. Pakume jahu, millest saab kodus valmistada lihtsalt nii pizzat kui ka focacciat.

Tee nii:

600g jahu kohta kasuta ca 30g presspärmi ja teelusikas suhkurt, vett ca 300 ml.  Pane kogu jahu kaussi, tee selle sisse pisike suvend, kuhu vala pool soojast veest ja puista sellesse pärm koos suhkruga. Sega ettevaatlikult käega nii, et tekib poolpaks tainas. Umbes pool jahust jääbki kausi äärde ja ei segata veega. Aseta see taina ja jahu seguga kauss sooja (ca 37C ) ja kergita 30- 45 minutit. Sega kogu jahu ja ülejäänud soe vesi kokku ning sõtku hoolega. Lisa hulka pisut soola ja soovi korral oliiviõli. Kergita saadud siidist tainapalli veel 45 min ca 37C juures. Kata kergitamisel kindasti toidukilega!

Kui kasutad juuretist siis peaks tainas kerkima ca 24h.

Kui soovid säilitada tainast, siis mähi see hoolikalt toidukilesse ning hoia külmkapis!

Lõika  (ära rebi) tainast parajad rusikasuurused pallid ning proovi see venitada käte vahel suuremaks. Lisa jahu kui tainas kipub käte külge jääma. Ära rulli taignarulliga, sest nii vajutad sa taigna kokku ja pizzale ei tekki mõnusaid krõbedaid ääri ja õhumulle. Kui sa teed pizzat, siis proovi tainas teha ca 0,5cm paksuseks. Määri ahjuplaati oliviõliga. Pane pizza plaadile, sellele vala peale pisut oliiviõli ja tomatikastet. Küpseta seda ca 5-7 min maks kuumusel ahjus. Alles nüüd lao peale oma lemmikkomponendid ja pane pizza uuesti ahju kuniks juust on sulanud. NB! kui sa kasutad mozarella juustu, siis rebi see kiududeks ja hoia üleöö sõelal külmkapis, nii valgub välja üleliigne vesi.

Kui sa teed focacciat, siis ei ole vaja tainast nii õhukeseks vormida, umbes 1cm on ideaalne. Aseta tainas plaadile ja vajuta sellele iseloomulikud lohukesed näppudega. Vala taignale peale pisut oliiviõli ja lao sellele kate. Eriti hea on peale panna imeõhukeseks lõigatud,oliiviõliga piserdatud ning rosmariiniga segatud kartulit. Toores kartul küpseb ahjus kiiresti, kuna on õline, väga õhuke ning ahjus on maksimum kuumus. Teine imehea kate on kirsstomatitest. Kui tomatid on pisikesed, ära lõika neid katki, vaid veereta oliiviõlis, lao focacciale ning  puista kogu focaccia üle kuivatatud pune ja soolaga. Kui teed valget focacciat, siis puista sellele vaid oliiviõli ja soola ning peale küpsemist lao sellele rucolat, Parmesani juustu või hoopis prociutto crudot.

Valmis focaccia võib ka pooleks lõigata ja sellest valmistada mõnusa panini. Vahele võib panna mozzarellat, sinki, šampinjone, tomatit, basiilikut jne ning loomulikult mõnusalt oliiviõli.

Soe valge focaccia on väga hea oliiviõli degusteeerimiseks!

Et pizza ja focaccia õnnestuksid, siis ahi  peab olema maksimaalselt kuum. Kasuta ringõhuga kuumutust, ülalt-alt kuumutust või spetsiaalset pizzaprogrammi.

Focacciale raputa enne küpsetamist alati jämesoola, nii jäävad mõnusad soolakristallid!

Head katsetamist!

 

 

2.50  Lisa korvi
Durumjahu 1kg
Durumjahu 1kg

Molino Grassi Gran  durumjahu sobib ideaalselt pasta valmistamiseks (nii muna kui ka ainult veega).

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske pasta valmistamiseks kas käsitsi või masinaga.

100g jahu kohta läheb 1 muna, tilgake oliivõli ja pisut soola. Veega pasta jaoks läheb 100g jahu ja 100ml keedetud vett.

Täpsemat pasta valmistamise retsepti vaata Myitaly Toidustuudio retseptikogust.

Keetmisel arvesta 100g pasta jaoks 1L vett ja näpu otsaga jämedat soola.

Sobib lipsukeste, orecchiettede, rigattonide jjmt pasta valmistamiseks.

Head katsetamist!

1kg kotis

2.50  Lisa korvi
Jahu saia valmistamiseks – soffiato 1kg
Jahu saia valmistamiseks – soffiato 1kg

Saia jahu sobib saiade valmistamiseks, mis vajavad pikka kergitamist. Sobib hästi juuretisega. Saia koorik jääb krõbe ja sai ise suurte aukudega.

1kg kott.

2.50  Lisa korvi
Väikesed gnocchi 500g
Väikesed gnocchi 500g

Garofalo väikesed kartuli gnocchi.

Gnocchi on kartuliga pasta, pisike või suurem klimp. Väga toitev, maitsev, lihtne valmistada ja suure valiku kastmetega.

Keetes, ära keeda üle! Soolvees vaid 2-3 minutit!

*Kaste kirsstomatikastme, parmigiano juustu, oliiviõli ja basiilikuga.
Keeda gnocchi ja kurna kiirelt. Sega kokku kuumal pannil tomatikaste värske basiiliku ja oliiviõliga. Enne serveerimist riivi peale parmigiano juustu!

*Kaste juustuga! Imelihtne.
Jäta alles pasta keeduvett. Vala kurnatud pasta pannile, kus on meelepärast hästi sulavat juustu ja pisut pasta keeduvett. (Nagu näiteks gorgonzola).
Võid teha ka merevaigu juustuga. Enne serveerimist lisa pusut musta pipart ja riivi peale parmigiano juustu. Siia sobivad ka näiteks kreekapähklid.

*Kaste pestoga
Jäta alles pasta keeduvett, pane pannile pestot ja oliiviõli. Lisa kurnatud gnocchi ja sega. Sobivad kõik pestod (pistaatsia, oliivi kuni chilline).

*Kaste tuunikala ja kirsstomatiga.
Pane pannile oliiviõli, pasta keeduvett, pisut peterselli. Kuumuta ja lisa tuunikala, kappareid, värskeid kirsstomateid.
Sega kokku kurnatud gnocchiga.

*Kaste salveiga
Kuumuta pannil võis salvei. Lisa pisut keeduvett ja sega läbi gnocchidega. Peale riivi parmigiano juustu.

Veel lihtsam on segada kurnatud gnocchid oliiviõliga. Puista peale parmigiano juustu.

Nipp – keedad gnocchi 1 min ja praed nad õlis krõbedaks. Gnocchid võib ka õliga kokku määrida ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Need lihtsad ja kiired retseptid täidavad kõhtu ja ka koolilapsed saavad nende valmistamisega hakkama.

Pakend 500g

2.50  Lisa korvi
Strozzapreti pasta 500g
Strozzapreti pasta 500g

Camp’Oro Strozzapreti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk:500g

3.00  Lisa korvi
Trofie pasta 500g
Trofie pasta 500g

Camp’Oro Trofie pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10-13 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Orecchiette pasta 500g
Orecchiette pasta 500g

Camp’Oro Orecchiette pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Cavatelli pasta 500g
Cavatelli pasta 500g

Camp’Oro Cavatelli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10-12 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Troccoli pasta 500g
Troccoli pasta 500g

Camp’Oro Troccoli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 6-8 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Rigatoni pasta 500g
Rigatoni pasta 500g

Camp’Oro Rigatoni pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Taccozze pasta 500g
Taccozze pasta 500g

Camp’Oro Taccozze pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 10-12 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Fusilli pasta 500g
Fusilli pasta 500g

Camp’Oro Fusilli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Penne Rigate pasta 500g
Penne Rigate pasta 500g

Camp’Oro Penne Rigate pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Spaghetti pasta 500g
Spaghetti pasta 500g

Camp’Oro Spaghetti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Linguine pasta 500g
Linguine pasta 500g

Camp’Oro Linguine pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Laste pasta “Tähed ja kuu” (BIO) 500g
Laste pasta “Tähed ja kuu” (BIO) 500g

 

Garofalo mahe pasta lastele – “Tähed ja kuu”, valmistatud mahedast durum jahust.

Keetmisaeg 12min.

Pakend 500g

 

3.00  Lisa korvi
Laste pasta “Kujundid” (BIO) 500g
Laste pasta “Kujundid” (BIO) 500g

 

Garofalo mahe pasta lastele. Lastele avastamiseks on näiteks autod, koerad ja muud huvitavat.

Pasta on valmistatud mahedast durum jahust.

Keetmisaeg 12min.

Pakend 500g

 

3.00  Lisa korvi
Fregula pasta 500g
Fregula pasta 500g

Camp’Oro Fregula pasta

Fregula on eriline pasta, mis on pärit Sardiinia saarelt ja selle valmistamisprotsessi lõpus väikesed 2-3mm suurused pallikesed röstitakse ahjus.

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10 minutit

Pakk: 500g

3.50  Lisa korvi
Fregula Tostata pasta 500g
Fregula Tostata pasta 500g

Camp’Oro Fregula Tostata pasta

Fregula on eriline pasta, mis on pärit Sardiinia saarelt ja selle valmistamisprotsessi lõpus väikesed 2-3mm suurused pallikesed röstitakse ahjus.

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10 minutit

Pakk: 500g

3.50  Lisa korvi