Pasta ja jahu

Itaalia traditsioonide järgi käsitsi valmistatud pasta koosneb kahest lihtsast komponendist: veest ja jahust. Mõnikord lisatakse eelnimetatud toorainetele ka muna (pasta all´uova) ning seda pastasorti iseloomustab kollakas toon. Seega on lihtne valmistada isetehtud pastat ka kodus. Tuleb vaid leida hea kvaliteediga jahu ja värske vesi. Taignale võib lisada ka paprikapulbrit; tulemuseks on punakas pasta, spinati pulbrit, tulemuseks rohekas pasta jne. Meie koduleheküljelt leitav retseptikogu tutvustab teile tulevikus käsitsi pasta valmistamist ning pasta lõikamiseks vajaminevaid tööriistu. Camp’ Oro pasta valmib Molise mägikülas viie õe poolt majandatavas väikses pastatehases. Pasta valmistamiseks kasutatav durum jahu on hoolega selekteeritud ja mägedes on saadaval hulgaliselt allikavett. Kaks komponenti, millest pasta valmib! Hea ja kvaliteetse pasta valmistamiseks on vaja aega. Käsitööna valminud pastataina sõtkumine on pikk protsess, pasta lõikamine ning kuivama asetamine toimub enamjaolt käsitsi ning pastal lastakse rahulikult ja pikemalt kuivada. Kõik need väiksed detailid teevadki Camp´Oro pasta eriliseks ja nauditavaks!
Lisaks valmistab Camp´Oro ka klassikalist kvaliteetset pastat, mida valmistatakse industriaalselt ja on klassikalisemate vormide ning soodsama hinnaga. Kõik tooted on 500g pakkidena.

Parimad jahud pizza, pasta, ciabatta ja saiade valmistamiseks saabuvad meile Parmast Molino Grassi pere-ettevõttest.
Molino Grassi sai alguse juba 1934-ndal aastal, kui hakati tootma jahu saia valmistamiseks.
60-ndatel alustati durumjahu toomist. 90-ndatel oli Molino Grassi esimeste hulgas, kes mõistis mahetootmise ja mahetoodete tähtsust.

Tänapäeval on Molino Grassi üks juhtivaid mahetootjaid, kes samal ajal teeb palju uurimistööd, katsetab erinevaid teravilju ja püüab luua uusi kvaliteetseid jahutooteid.
Molino Grassi jahvatab iga päev 220 tonni durumjahu ja 220 tonni pehme nisujahu.
Samuti tõestavad Molino Grassi toodete kvaliteeti mitmed sertifikaadid (BRC, IFS jpt.)

Jahu (muna)pasta valmistamiseks 1kg
Jahu (muna)pasta valmistamiseks 1kg

Hoolikalt valitud teradest valmistatud spetsiaalne jahu värske  (muna)pasta valmistamiseks. Jahu on hästi siidine ning kergesti töödeldav. Sobib hästi täidetud pasta, lasagnelehtede, tortellinide, ravioolide pasta käsitsi või masinaga valmistamiseks.

Soovituslik on kasutada 100g jahu jaoks 1 M suuruses muna. Vajadusel lisada pisut vett.

 Taigen on väga kollane, hästi veniv ja kergesti pastaks vormitav. Taigna sõtkumine seevastu on keerukam protsess. See peab alguses toimuma kiirelt, nii et ei tekiks kuivanud taignaosakesi ja siis edasi kui taigen on enamvähem ühtlane aeglaselt kuni saab ühtlase ja siidise massi. KINDLASTI peab taigen kaitsma kuivamise eest. Kuivab väga väga kiirelt ja sel juhul ei ole enam tagasi kokku sõtkutav ja uuesti tööeldav.
Segades täisterajahuga saate erksama ja mitmekülgsema maitsega karedama pasta mis seob paremini pastakastet. See jahu aga ei sobi näiteks lasagne tegemisel lasagne jaoks besciamellkastme tegemiseks, eii paisu piisavalt.

Tee nii:

Kuhja jahu lauale ja tee sellesse süvend, kuhu klopi sisse munad. Reguleeri taigna tugevust, vajadusel lisades vett või lisades jahu. Pastatainas peab olema väga tugev, mitte nagu pärmitainas. Võiks olla veel tugevama tekstuuriga kui on liivatainas.

Sõtku käsitsi tainast niikaua kui see on mõnus siidine ja tainas tundub käes soe. Paki tainas toidukilesse ja lase pallil külmikus seista paarkümmend minutit (selle võib ka tegemata jätta, aga tänu seismisele on tainast lihtsam töödelda).

Lõika (ära rebi) tainast parajad tükid ja vooli neist pikemad vorstid. Pane lauale jahu  ning rulli tainas imeõhukeseks (peenem kui piparkoogitainas). Puista jahu ka tainale ning edasi lõika taignast plaadid  (saad lasagnelehed) või lõika kujundid  pastamasinaga. Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli tainas kokku (nagu kaneelirulle tehes)  ja lõika sellest lindid. Kui on väga laiad  lindid siis on tegu papardelledega, kui alla cm, siis tagliatelle ja kui vaid paar millimeetrit siis chitarra pasta.

Valmis pasta säilitamiseks puista vahele palju jahu. Suur hunnik  värsket pastat vajutab alumised klimpi, seega peab hoidma värsket pastat pisikeste pesadena. Keevasse vette lisa vaid soola ning keeda paar minutit. Serveeri kohe lemmikkastme, oliiviõli või pestoga. Lasagnelehti keeta pole vaja, neid võib kohe kasutada lasagne vormi ladumisel!

Pea meeles, et 100g pasta keetmiseks on vaja 1 L vett ja näpu otsaga jämedat soola. Pasta keeb vaid paar minutit ja ongi valmis nautimiseks.

Pasta, eriti lasagnelehed võid ka ära kuivatada (kuivavad kui jätad lauale seisma üle öö) ja siis tuleb neid hoida kas kotis või karbis korralikult suletult ja jahedas.

P.S. Sobib ja prantsusepäraste pannkookide ehk crepe’ide valmistamiseks.

Head katsetamist!

 

2.50  Lisa korvi
Täistera pastajahu 1kg
Täistera pastajahu 1kg

Täisterajahu nagu nimigi ütleb on tehtud nisuterast tema kogu aus ja hiilguses. Jahvatatud on kogu tera. Sellest jahust tehtud tooted on pruunikad. Pasta on karedam ja seob imehästi kastet.

See jahu annab erilist maitset ja ehk ka tervislikuma välimuse pizzale ja saiale. Kasutades saias, pizzas, pastas vaid 100% täisterajahu võib see  alguses ebaõnnestuda aga korduv proovimine ja katsetamine viivad kindlasti sihile. Selle jahu töötlemine ja soovitud tulemuse saamine lihtsustub kui lisada ja segada seda siis vastavalt pehme nisujahuga (mis on mõeldud pastale), pizzajahuga, manitobajahuga või saiajahuga. Kindasti on Itaalia köögis populaarsemad jahud just  valge nisujahu tooted ja täistera jahud nii mõneski peres vaid kui moega korraks kaasaskäik. Ka seda jahu ei paku tootja kilostes pakkides vaid 25kg kottides, mida me kohapeal pakendame lihtsatesse paberkottidesse 1kg kaupa.

1kg kott. Pilt illustratiivne

2.50  Lisa korvi
Väikesed gnocchi 500g
Väikesed gnocchi 500g

Garofalo väikesed kartuli gnocchi.

Gnocchi on kartuliga pasta, pisike või suurem klimp. Väga toitev, maitsev, lihtne valmistada ja suure valiku kastmetega.

Keetes, ära keeda üle! Soolvees vaid 2-3 minutit!

*Kaste kirsstomatikastme, parmigiano juustu, oliiviõli ja basiilikuga.
Keeda gnocchi ja kurna kiirelt. Sega kokku kuumal pannil tomatikaste värske basiiliku ja oliiviõliga. Enne serveerimist riivi peale parmigiano juustu!

*Kaste juustuga! Imelihtne.
Jäta alles pasta keeduvett. Vala kurnatud pasta pannile, kus on meelepärast hästi sulavat juustu ja pisut pasta keeduvett. (Nagu näiteks gorgonzola).
Võid teha ka merevaigu juustuga. Enne serveerimist lisa pusut musta pipart ja riivi peale parmigiano juustu. Siia sobivad ka näiteks kreekapähklid.

*Kaste pestoga
Jäta alles pasta keeduvett, pane pannile pestot ja oliiviõli. Lisa kurnatud gnocchi ja sega. Sobivad kõik pestod (pistaatsia, oliivi kuni chilline).

*Kaste tuunikala ja kirsstomatiga.
Pane pannile oliiviõli, pasta keeduvett, pisut peterselli. Kuumuta ja lisa tuunikala, kappareid, värskeid kirsstomateid.
Sega kokku kurnatud gnocchiga.

*Kaste salveiga
Kuumuta pannil võis salvei. Lisa pisut keeduvett ja sega läbi gnocchidega. Peale riivi parmigiano juustu.

Veel lihtsam on segada kurnatud gnocchid oliiviõliga. Puista peale parmigiano juustu.

Nipp – keedad gnocchi 1 min ja praed nad õlis krõbedaks. Gnocchid võib ka õliga kokku määrida ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Need lihtsad ja kiired retseptid täidavad kõhtu ja ka koolilapsed saavad nende valmistamisega hakkama.

Pakend 500g

2.50  Lisa korvi
Suured gnocchi 500g
Suured gnocchi 500g

Garofalo suured kartuli gnocchi.

Gniocchi on kartuliga pasta, pisike või suurem klimp. Väga toitev, maitsev, lihtne valmistada ja suure valiku kastmetega.

Keetes, ära keeda üle! Soolvees vaid 2-3 minutit!

*Kaste kirsstomatikastme, parmigiano juustu, oliiviõli ja basiilikuga.
Keeda gnocchi ja kurna kiirelt. Sega kokku kuumal pannil tomatikaste värske basiiliku ja oliiviõliga. Enne serveerimist riivi peale parmigiano juustu!

*Kaste juustuga! Imelihtne.
Jäta alles pasta keeduvett. Vala kurnatud pasta pannile, kus on meelepärast hästi sulavat juustu ja pisut pasta keeduvett. (Nagu näiteks gorgonzola).
Võid teha ka merevaigu juustuga. Enne serveerimist lisa pusut musta pipart ja riivi peale parmigiano juustu. Siia sobivad ka näiteks kreekapähklid.

*Kaste pestoga
Jäta alles pasta keeduvett, pane pannile pestot ja oliiviõli. Lisa kurnatud gnocchi ja sega. Sobivad kõik pestod (pistaatsia, oliivi kuni chilline).

*Kaste tuunikala ja kirsstomatiga.
Pane pannile oliiviõli, pasta keeduvett, pisut peterselli. Kuumuta ja lisa tuunikala, kappareid, värskeid kirsstomateid.
Sega kokku kurnatud gnocchiga.

*Kaste salveiga
Kuumuta pannil võis salvei. Lisa pisut keeduvett ja sega läbi gnocchidega. Peale riivi parmigiano juustu.

Veel lihtsam on segada kurnatud gnocchid oliiviõliga. Puista peale parmigiano juustu.

Nipp – keedad gnocchi 1 min ja praed nad õlis krõbedaks. Gnocchid võib ka õliga kokku määrida ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Need lihtsad ja kiired retseptid täidavad kõhtu ja ka koolilapsed saavad nende valmistamisega hakkama.

Pakend 500g

2.50  Lisa korvi
Strozzapreti pasta 500g
Strozzapreti pasta 500g

Camp’Oro Strozzapreti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk:500g

3.00  Lisa korvi
Orecchiette pasta 500g
Orecchiette pasta 500g

Camp’Oro Orecchiette pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 11-13 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Cavatelli pasta 500g
Cavatelli pasta 500g

Camp’Oro Cavatelli pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 10-12 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Rigatoni pasta 500g
Rigatoni pasta 500g

Camp’Oro Rigatoni pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Spaghetti pasta 500g
Spaghetti pasta 500g

Camp’Oro Spaghetti pasta

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta

Keetmisaeg: 8-10 minutit

Pakk: 500g

3.00  Lisa korvi
Laste pasta “Kujundid” (BIO) 500g
Laste pasta “Kujundid” (BIO) 500g

 

Garofalo mahe pasta lastele. Lastele avastamiseks on näiteks autod, koerad ja muud huvitavat.

Pasta on valmistatud mahedast durum jahust.

Keetmisaeg 12min.

Pakend 500g

 

3.00  Lisa korvi
Gluteenivabad gnocchi riisijahuga 400g
Gluteenivabad gnocchi riisijahuga 400g

Gluteenivabad gnocchi riisijahuga. Toitev ja maitsev söömaaeg.

Gnocchi on kartuliga pasta, pisike või suurem klimp. Väga toitev, maitsev, lihtne valmistada ja suure valiku kastmetega.

Keetes, ära keeda üle! Soolvees vaid 2-3 minutit!

*Kaste kirsstomatikastme, parmigiano juustu, oliiviõli ja basiilikuga.
Keeda gnocchi ja kurna kiirelt. Sega kokku kuumal pannil tomatikaste värske basiiliku ja oliiviõliga. Enne serveerimist riivi peale parmigiano juustu!

*Kaste juustuga! Imelihtne.
Jäta alles pasta keeduvett. Vala kurnatud pasta pannile, kus on meelepärast hästi sulavat juustu ja pisut pasta keeduvett. (Nagu näiteks gorgonzola).
Võid teha ka merevaigu juustuga. Enne serveerimist lisa pusut musta pipart ja riivi peale parmigiano juustu. Siia sobivad ka näiteks kreekapähklid.

*Kaste pestoga
Jäta alles pasta keeduvett, pane pannile pestot ja oliiviõli. Lisa kurnatud gnocchi ja sega. Sobivad kõik pestod (pistaatsia, oliivi kuni chilline).

*Kaste tuunikala ja kirsstomatiga.
Pane pannile oliiviõli, pasta keeduvett, pisut peterselli. Kuumuta ja lisa tuunikala, kappareid, värskeid kirsstomateid.
Sega kokku kurnatud gnocchiga.

*Kaste salveiga
Kuumuta pannil võis salvei. Lisa pisut keeduvett ja sega läbi gnocchidega. Peale riivi parmigiano juustu.

Veel lihtsam on segada kurnatud gnocchid oliiviõliga. Puista peale parmigiano juustu.

Nipp – keedad gnocchi 1 min ja praed nad õlis krõbedaks. Gnocchid võib ka õliga kokku määrida ja küpsetada ahjus kuldpruuniks.

Need lihtsad ja kiired retseptid täidavad kõhtu ja ka koolilapsed saavad nende valmistamisega hakkama.

400g pakend

3.00  Lisa korvi
Garofalo Gigantoni pasta 500g
Garofalo Gigantoni pasta 500g

Garofalo pasta Gigantoni sobib erinevcate kastemetega valmistamiseks ja ahjuroogadesse.

Keemisaeg 15min.

Plastik pakend 500g

3.00  Lisa korvi
Garofalo Tagliatelle pasta 500g
Garofalo Tagliatelle pasta 500g

Garofalo pasta Tagliatelle

Keemisaeg 7min.

Plastik pakend 500g

3.00  Lisa korvi
Semi di melone 500g
Semi di melone 500g

Garofalo pasta Semi di melone ehk meloni seemned sobib ideaalselt erinevatesse suppidesse.

Keetmisaeg 5 min.

500g pakend

 

3.00  Lisa korvi
Kuskuss 500g
Kuskuss 500g

Garofalo kuskuss – durumjahu semolinast. Valmib 5 minutiga.

500g pakend

 

3.00  Lisa korvi
Pasta kivipuravikuga
Pasta kivipuravikuga

Kuivatatud kivipuraviku ja durum jahu pasta. Käsitööna valminud tagaliatelle 500g.

 

4.00  Loe edasi
Pasta basiilikuga
Pasta basiilikuga

Durumjahu ja basiilikuga tagliatelle, 500g

 

4.00  Lisa korvi
5 pakki pastat
5 pakki pastat

5 pakki erinevat Camporo käsitöö või klassikalist pastat!

12.00  Lisa korvi