Trühvlitooted

Näpunäited värske musta trühvli jaoks
KUIDAS TRÜHVLIT HOIDA:
Värske trühvel tuleb pehme paberi sees kaanetatud purgiga külmikus hoida. Musta trühvlit saab säilitada kuni 10p kui sellel vahetada vähemalt kord päevas paberit ja õrnalt harjata (kuiv ja pehme hambahari).
Enne söömist tuleb trühvel voolava vee all pehme harjaga puhtaks harjata. Trühvlit ei koorita. Riivi või viiluta (spetsiaalse trühvlilõikuriga) kogu trühvel või osa.
KASUTAMINE:
Riivitud või viiluatatud trühvlit sega sooja besciamelli kastmega. Sega toorjuustuga või sooja sulavõiga ja määri röstsaiale või kasuta dipina. Sega riivitud trühvel sooja sulavõiga ja vahusta keedukartuli ja vahukoorega mõnusaks kartulivahuks (üks parim viis musta trühvli serveerimisel). Sega või ja trühvlisegu pastaga, sega intensiivselt, lisa riivjuustu ja pastakeeduvett (saad koorese- kreemise trühvlipasta). Valmista lihtne risotto ja valmimise lõpus lisa riivitud- viilutatud trühvel. Kui teed ravioole, siis kasuta segu ricotta, riivitud trühvel ja parmigiano juust.
Trühvel ja või, samuti koor ja mahe juust sobivad kokku oivaliselt!
ÄRA TEE TRÜHVLIGA:
Ei sobi sügavkülmutada.
Ära kuumuta, keeda, prae ei ahjus ega pannil, ega mikrolaineahjus!
Ära koori trühvlit
Ära sobita kokku tugevate maitsetega (suitsutatud tooted, tugev küüslauk või sibul või muud intensiivsed maitseained).
Alusta alati serveerimist trühvlitoodetega. Ära jäta seda viimaseks, sest maitse on delikaatne ja peale tugevaid maitseid ei pruugi sa enam trühvli maitset- lõhna tunda!
Ära viska ära kui on kerge hele hallitusekirme, see tähendab et pead hoolikamalt harjama ja paberit vahetama!

TRÜHVLIKONSERVI ABC
Ei sobi kuumutada, võib vaid soojendada kuni 45C.
Ideaalne otse toorjuustu, kartulipudru, risotto, sooja või külma kastme maitsestamiseks. Segamiseks pastaga.
Sobib määrimiseks röstsaiale või dipiks kõrsikutele, juustule, lihaviiludele.

Maailmas on 87 liiki trühvlilisi (sugukonda Tuberacea), millest söödavad on kõigest kümmekond.

Kõige väärtuslikum on valge trühvel-Tuber magnatum. Selle lõhn on terav, maitselt meenutab grana juustu. Valget trühvlit korjatakse 1. oktoobrist 31. detsembrini.

Vähem hinnaline, ent sellest hoolimata suurepärase maitseelamusega trühvel on Bianchetto ehk valge kevadtrühvel- Tuber borchii vitt. Seda nimetatakse ka Marzuolo trühvliks, sest see küpseb jaanuarist aprillini. Maitselt ja lõhnalt meenutab eelnimetatud trühvel veidi küüslauku. Seda trühvlisorti kasutataksegi peamiselt maitsestamiseks ja aroomi lisamiseks erinevate gastronoomiliste hõrgutiste valmistamisel.

Valget trühvlit ei saa kasvatada, neid otsitakse vabast loodusest selleks spetsiaalse väljaõppe saanud koerte abil. Seevastu mustade trühvlite kasvatamine on juba üsna levinud ja seeni osatakse korjata nende tarbeks istutatud puude juurestiku juurest.

Must trühvel (Tuber melanosporum või Tuber nigrum) on korjevalmis 15. novembrist 15. märtsini. Mustal trühvlil on tugev aroom ja oivaline maitse. Seenel on eriline maitse, kirjeldada on seda raske – seda lihtsalt peab ise proovima.

Suvitrühvel või must suvetrühvel (Tuber aestivum) on pealt must, nõrgema lõhnaga, maitselt puraviku sarnane, korjatakse juunist septembrini.

Värske trühvel, mida pakume, on pärit Kesk-või Lõuna-Itaaliast ja peaks tarbijani jõudma nädalapäevadega.

Trühvliga pasta
Trühvliga pasta

See käsitööpasta on valmistatud durumjahust ja trühvlist. Molise, maakond kus asub Camp Oro pastatehas, on arvatavasti trühvlirikkaim! Avalik saladus on, et mitte ühestki teisest maakonnas ei leita nii palju maaaluseid väärsteeni kui just selles piirkonnas! 500g.

 

5.00  Lisa korvi
KINKEKAART
KINKEKAART

Vali Myitaly kinkekaart! Saadame sulle kaardi (millel on unikaalne kood) mailile ja saad selle välja trükkida või edasi saata kingisaajale!

Myitaly kinkekaart on kehtiv 1 aasta ja sobib kasutamiseks KÕIGILE ostudele e-poes ja Myitaly pood/kohvik/pizzerias (Kastani 42, Tartu). Samuti saab kinkekaarti kasutada teenuste, töötubade ja koolituste eest maksmisel!

Kinkekaarti ei vahetata rahaks ning maksumuse vahe ei tagastata!

Kui soovid paberkujul kinkekaarti, siis selle saad kätte MyItaly poest (Kastani 42, Tartu) või saadame sulle sobivasse DPD pickup punkti (sel juhul tuleb lisaks maksta transpordi tasu). Palun kirjuta Märkuste lahtrisse, kui soovid paberkujul kinkekaardile ise järgi tulla, siis teame selle ette valmistada, vastasel juhul saadame kinkekaardi e-maili peale.

 

5.00  Lisa korvi
Kartulignocchid trühvliga 500g
Kartulignocchid trühvliga 500g

Koostis: karulijahu, nisujahu, kartulitârklis, 2% must suvetrühvel, sool, happesuse regulaator E330 ja konsevant E200.

Suurepärane käsitsi valmistatud pasta.

Keetmisaeg: 1 minut

Pakk: 500g

5.00  Lisa korvi
Must trühvel chillipipraga  80g
Must trühvel chillipipraga 80g

Tõeline gurmaani amps!

Must trühvel chillipipraga 80g

Sisaldab: 60% chillipipar, päevalillesemneõli, must suvetrühvel 5%, sool, aroom, sidrunhape.

Klaaspurk 80gr.

8.00  Lisa korvi
Musta trühvli õli 100ml
Musta trühvli õli 100ml

Musta trühvli õli 100ml

Sisaldab extra virgin oliiviõli ja aroomi.

Sobib: kõikide toitude ja salatite maitsestamiseks.
Soovitav lisada väike kogus juba valmis toidule ja mitte kuumutada pannil, ahjus, ega ka keeta.

Klaaspudel 100ml

8.00  Lisa korvi
Valge trühvli õli 100ml
Valge trühvli õli 100ml

Valge trühvli õli 100ml

Sisaldab extra virgin oliiviõli ja aroomi.

Sobib: kõikide toitude ja salatite maitsestamiseks.
Soovitav lisada väike kogus juba valmis toidule ja mitte kuumutada pannil, ahjus, ega ka keeta.

Klaaspudel 100ml

9.00  Lisa korvi
Oliiviõli valge trühvliga 250ml
Oliiviõli valge trühvliga 250ml

Trühvli maitse ja lõhnaga Extra virgin oliiviõli, mis on toodetud Sitsiilias, Cutrera oliiviõlitalu poolt.

10.00  Lisa korvi
Musta trühvliga või 75g
Musta trühvliga või 75g

Musta trühvliga või 75g

Musta trühvliga või on ideaalne risotto ja pastaroogade valmistamiseks,  aga ka kartulipudru ja liha maitsestamiseks või lihtsalt soojale saiale määrimiseks.

Sisaldab  3% väärtuslikku musta trühvlit ja 3% musta suvetrühvlit.

Klaaspurk 75g

10.00  Lisa korvi
Trühvlikreem 90g
Trühvlikreem 90g

Tõeline gurmaani amps!

Trühvlikreem 90g

Sisaldab: shampinione, musti oliive, musta suvetrühvlit 5%, sinulat, soola, maitsetaimi, vürtsi ja aroomi.

Sobib pasta-, riisiroogade valmistamisel, püreede ja kreemide sisse, otse saiale määrmiseks ja ka oliiviõliga segades kastmeks.

Klaaspurk 90gr.

10.00  Lisa korvi
Valge kevadtrühvli ehk bianchetto kreem 45g
Valge kevadtrühvli ehk bianchetto kreem 45g

Tõeline gurmaani amps!

Valge kevadtrühvli ehk bianchetto kreem 45g

Sisaldab: shampinionid, valge kevadtrühvel 22%, oliiviõli, kartul, petersell. sool.

Sobib ideaalselt pasta sisse, saia peale määrimiseks, riisi sisse, toorjuustuga segamiseks.

Klaaspurk 45gr.

12.00  Lisa korvi
Valge trühvliga või 75g
Valge trühvliga või 75g

Valge trühvliga või 75g

Valge trühvliga või on ideaalne risotto ja pastaroogade valmistamiseks,  aga ka kartulipudru sisse või lihtsalt soojale saiale määrimiseks.

Sisaldab: valge trühvel 3%, must suvetrühvlel 3%, aroom.

Klaaspurk 75g

12.00  Lisa korvi
Valge trühvliga puravike kreem 90g
Valge trühvliga puravike kreem 90g

Tõeline gurmaani amps!

Valge trühvliga puravike kreem 90g

Sobib pasta-, riisiroogade valmistamisel, püreede ja kreemide sisse, otse saiale määrmiseks ja ka oliiviõliga segades kastmeks.

Sisaldab shampinione, musti oliive, musta suvetrühvlit 5%, sinulat, soola, maitsetaimi, vürtsi ja aroomi.

Klaaspurk 90g.

12.00  Lisa korvi
Trühvli ja seente kreem 180g
Trühvli ja seente kreem 180g

Tõeline gurmaani amps!

Sisaldab: šampinjone ja 20% musta trühvlit, oliivõli, riivsai, sool, aroom.

Sobib saiale määrimiseks, pasta- ja riisroogade, kartulipudru sisse. Sobib ka segamiseks toorjuustu ja võiga.
Soovitav mitte töödelda väga kuumadel temperatuuridel, kaotab aroomi

Klaaspurk 180g.

15.00  Lisa korvi
Valge kevadtrühvli kreem 90g
Valge kevadtrühvli kreem 90g

Tõeline gurmaani amps!

Valge kevadtrühvli kreem 90g

Sisaldab: koor, grana padano juust, jahu,valge trühvel 3%, valge kevadtrühvel 2%, või, juurviljaekstrakt, sool, aroom.

Sobib ideaalselt saiale määrimiseks, pasta ja riisiga segamiseks, putrude ja püreesuppide sisse.

Klaaspurk 90gr.

15.00  Lisa korvi
Trühvlilõikamisgiljotiin (terasest)
Trühvlilõikamisgiljotiin (terasest)

Tugevasr terasest valmistatud trühvlilõikamise giljotiin. Ideaalne trühvli lõikamiseks.

22.00  Lisa korvi
Trühvli ja seente kreem 500gr
Trühvli ja seente kreem 500gr

Tõeline gurmaani amps!

Sisaldab: šampinjone ja 20% musta trühvlit, oliivõli, riivsai, sool, aroom.

Sobib saiale määrimiseks, pasta- ja riisroogade, kartulipudru sisse. Sobib ka segamiseks toorjuustu ja võiga.
Soovitav mitte töödelda väga kuumadel temperatuuridel, kaotab aroomi

Klaaspurk 500g.

30.00  Lisa korvi
Trühvlilõikamisgiljotiin (oliivipuust)
Trühvlilõikamisgiljotiin (oliivipuust)

Naturaalsest oliivipuust valmistatud trühvlilõikamise giljotiin. Ideaalne trühvli lõikamiseks.

35.00  Lisa korvi